Oynatma Listesi
TELEVİZYON

Demirören'den Bakü'ye dev yatırım

Demirören Holding Azerbaycan'da yatırımlarına devam ediyor. Bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de imzalanan ön sözleşme ile Demirören Holding ilaç fabrikası kuracak. Stratejik yatırım yaklaşık beşyüz kişilik istihdam sağlayacak.

Azerloterya'dan sonra Demirören Holding'ten Azerbaycan'a bir yeni yatırım daha geldi. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in imzaladığı ön anlaşma ile Demirören Holding Başkent Bakü'de ilaç fabrikası kuracak.

DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA
 
Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada, "İki aşamalı bir yatırım bu ilaç sektörü. İlkini üç yılda bitireceğiz Allah kısmet ederse. Sonra ikinci etabına başlayacağız. 500 kişilik bir istihdam oluşturmasını bekliyoruz. İlaç sektörünün önde gelen isimlerinden olan Abdi İbrahim firmasından arge desteği alarak bu işi götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

CABBROV'DAN TEŞEKKÜR
 
Anlaşma sonrası açıklama yapan Cabbarov ise Demirören Holding'e teşekkür etti, türk iş insanlarına seslendi.

Mikail Cabbarov yaptığı açıklamada "Demirören Holding ile Azerbaycan arasındaki ilk yatırım değil. Sağlık alanında ilaç piyasasına yerli üretime önemli bir kapı açacak." ifadelerini kullandı.
 
İmza töreninde Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı. Bağcı yatırımın önemine dikkat çekti. Türkiye ve Azerbaycan'ın her alanda işbirliği yaptığına vurgu yaptı.

Nihai sözleşmenin 3 ay içerisinde imzalanması beklenirken, fabrikanın temelide önümüzdeki aylarda atılacak

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER