Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'rehine' açıklaması: Beklentimiz olumlu neticeler almak

Cezayir'e resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in savaş suçu işlediğini tekrarlayarak rehine takasıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Sayın Cumhurbaşkanı, aziz kardeşim, sayın bakanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2020'deki ziyaretimin ardından yeniden bulunmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Şahsıma gösterilen hüsnü kabul dolayısı ile kardeşime teşekkür ediyorum.

İlişkilerimizde son 3 yılda yaşanan temas ve istişarelerin güzel neticelerini hep birlikte almaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz Cezayir ziyaretim sırasında sayın Tebbun'la Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin kuruluşuna karar vermiştik. Konseyimizin ilk toplantısını da geçtiğimiz sene Ankara'da yapmıştık. Bugün değerli kardeşimle birlikte Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin ikinci toplantısına başkanlık ettik. Verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

Münasebetlerimizi derinleştirmek adına atılacak adımlar adına fikir teatisinde bulunduk. Bu çerçevede hayata geçirilecek projelerin de yakından takipçisi olacağız. Konseyimizin adını stratejik tanımlamasını eklemek suretiyle Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi olarak yeniden belirledik. Bu karar, ilişkilerimizin ulaştığı seviyenin ve beslendiği stratejik vizyonun nişanesi olmuştur.

10 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFİ

Türkiye ve Cezayir, asırlara sari dostluk ve kardeşlik bağlarına sahiptir. Geçen yıl 5,3 milyar dolarla rekor kıran ticaret hacmimizin bu sene sonunda 6 milyar doları yakalamasını bekliyoruz. Kardeşim Tebbun'la belirlediğimiz 10 milyar dolar ticaret hacmine de gayretlerimizi artırarak inşallah kısa zamanda ulaşacağız.

Ticaret Bakanlarımızın bugün imza attıkları ortak niyet beyanıyla müzakerelerine başlanacak tercihli ticaret anlaşmasının bizlere yardımcı olacağına inanıyorum. Cezayir'in Tebbun kardeşimin liderliğinde ekonomik potansiyelini değerlendirmeye yönelik çalışmalarını takdirle izliyoruz. 1400 civarında Türk firması bu sürece destek veriyor. Şirketlerimizin Cezayir'de hidrokarbon harici sektörlerdeki en büyük yatırımcı ve istihdam sağlayıcısı olmasıyla iftihar ediyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER