Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail üzerinde baskı artırılmalı

Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in son saldırılarına ilişkin yeni mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki programına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile görüşmesinin ardından Arnavutluk Başbakanlığına geldi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından karşılanan Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından Rama ile baş başa görüşmeye geçti. İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutlukla ilişkiler bir asrın ötesine uzanıyor.  Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Karşılıklı yatırımları yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık.

ASKERİ ALANDA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Arnavutluk'un askeri ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli desteği vereceğiz. Arnavutluk Başbakanı Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadeleyi ele aldık. Terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz.

 GAZZE'DEKİ SOYKIRIM TÜM İNSANLIĞIN ORTAK UTANCI

Küresel ve bölgesel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunduk. Netanyahu hükümetinin artık küresel düzeni tehdit eder haline gelen saldırganlıkları hakkındaki görüşlerimizi paylaştık. Gazze'de 1 yıldır devam eden soykırım, tüm insanlığın ortak utancıdır. Acil kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskıların kurulması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER