Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Ayşenur evladımızın hesabını mutlaka verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Şeria'da İsrail kurşunuyla öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için "Evladımızın hesabını adalet önünde mutlaka soracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşme öncesinde Becirovic için resmi karşılama töreni düzenlendi. Törenin ardından Erdoğan ve Becirovic görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına geçti.

ERDOĞAN: AYŞENUR'UN HESABI SORULACAK

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini ayrıntılı şekilde ele aldık. Türkiye olarak Bosna Hersek'in her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bölgenin barış ve istikrarına katkı sağlıyoruz. Bosna Hersek'te 6 Ekim'de düzenlenecek seçimlerin huzur içinde düzenlenip hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Saraybosna-Belgrad otoyolunun yapımına ilişkin çalışmaları da ele aldık. Bosna Hersek'in kalkınmasına yönelik projelere destek vereceğimizi kardeşime ilettim. Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahati mümkün kılmayı hedefliyoruz. Savunma sanayine yönelik işbirliğini nasıl geliştireceğimizi değerli kardeşimle ele aldık.Soykırımın gelecek nesillere anlatılmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bosna'daki soykırımın bir benzerini bugün Gazze'de yaşıyoruz. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşlerimizle birlikte İsrail, Ayşenur evladımızın hesabını da mutlaka verecektir. Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze'de yaşananların failleri de hesap verecektir.

"İLİŞKİLERİMİZİN GÜÇLENMESİNİ DİLERİZ"

Denis Becirovic'in açıklamalarından satır başları:

Erdoğan dünya çapında bir lider. İlişkilerimizin daha da güçlenmesini isterim. Bildiğiniz gibi iki ülke arasında ilk ticari anlaşma yapılmıştır.

İkili ticaret ilişkilerimizin daha da güçlenmesini dileriz. Ortak konuları konuşma fırsatını bulduk. Önümüzdeki yıl Srebrenitsa Katliamı'nın 30. yılı. Biz nefret politikası gütmeyeceğiz. Kimse böyle hadiseler görmesin diye çalışacağız. İki ülkenin dost ilişkileri önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini düşünüyorum. Erdoğan'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER