Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev Zengilan Havalimanı'nın açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Zengilan Havalimanı açılışını gerçekleştirdi.

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanına indi. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Zengilan Uluslararası Havalimanının açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ'a geldi. Erdoğan’ı taşıyan TC-TUR uçağı, Karabağ'ın dünyaya açılan 2. kapısı olma özelliğini taşıyan ve 26 Nisan 2021’de temeli atılan Zengilan Uluslararası Havalimanına iniş yaptı.

HAVALİMANINA İNEN İLK CUMHURBAŞKANI

Erdoğan, Zengilan Uluslararası Havalimanına inen ilk cumhurbaşkanı olurken, kendisini karşılayan Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev ile birlikte havalimanının açılışını gerçekleştirdi.

"HAYIRLI OLSUN"

Erdoğana açılış töreninde, "Zengilan Havalimanız önce Azerbaycan sonra tüm dünyaya hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER