Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Akkuyu için tarih verdi! Mayıs 2023'te tamamlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ilk ünitesini inşallah 2023'ün mayısına yetiştireceğiz. Bu projemizi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz." dedi.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ

Tüm eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin inşaatında buraya gelmeden incelemelerde bulunduk. Mühendis ve işçilerimizin gayretleriyle santral inşaatımızın hızlı yükseldiğine şahit olduk. 13 bin mühendisin çalıştığı 10 bini Türk 3 bini Rus olmak üzere böyle bir eserin birinci ünitesi inşallah 2023'ün mayısına yetiştireceğiz. Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ilk ünitesini inşallah 2023'ün mayısına yetiştireceğiz. Bu projemizi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz. Dünyada 32 ülkede 443 nükleer santral halen faaliyette. 19 ülkede 51 nükleer santral inşa safhasındayken Türkiye'yi mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır. İklim değişikliği tartışmalarının arttığı dönemde bizim gibi ülkeler için en önemli enerji kaynağı nükleer santrallerdir. Amacımız Ülkemize en kısa sürede ikinci, üçüncü nükleer santralleri kazandıracağız. Burada 4 ünite yapacağız.

Trajediler karşısında bizim kadar ilkeli duran bir başka ülke yoktur. Milletimize tek vaatleri eski Türkiye'yi yeniden hortlatmak olanlara biz 2053 ve 2071 vizyonu demeye devam ediyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER