Oynatma Listesi
HABERLER

CNN Türk Bagram Üssü'ne girdi! İşte geride kalanlar...

ABD temmuz ayında Afganistan’daki en büyük üssünü kaçar gibi terk etmişti. Amerikan askerleri ayrılınca 5 bin DEAŞ, El Kaide ve Taliban üyesi de üste bulunan şehir büyüklüğündeki hapishaneden serbest kaldı. CNN Türk’ten Enver Kaptanoğlu ve Hilmi Yasa işte o hapishaneye girdi.

Bagram Hapishanesi,  ABD'nin Afganistan'da yakaladığı yaklaşık 5 bin DEAŞ, El kaide ve Taliban militanının tutulduğu yer. Amerikan askerleri, Bagram Üssü'nü temmuz ayında kaçar gibi terk edince, burada tutulan mahkumlar da hapishaneden kaçmanın yolunu buldu.

 

Amerikan ordusu geri çekilirken ardında onlarca zırhlı araç, helikopter ve askeri ekipman bıraktı. CNN Türk ekibi, Bagram Üssü'ne girdi ve geride kalanları görüntüledi.

CNN Türk’ten Enver Kaptanoğlu'nun Bagram Üssü'nden aktardıkları şöyle:

KULLANILMAYAN PİST BÖLGESİ
Bagram üssü tamamen Taliban'ın kontrolünde. Biz de şu anda tam buradayız.  An itibariyle Bagram Üssü'nin pist bölgesindeyiz. Sağ tarafımda üste kullanılan radar var. Sol tarafımda uçuş kontrolünin yapıldığı uçuş kulesi var.

HELİKOPTER KULLANILMAZ HALDE
Bagram Üssü'nün hangarının içindeyiz. ABD askerlerinin kaçarken arkada bıraktıkları helikopter burada. Amerikalılar buradan ayrılmadan önce helikopteri kullanılamaz hale getirmiş. Kuyruk kısmında pervane mekanizması var, çalışmaması için zarar vermişler.

KONTEYNERDAKİ TELSİZLER
Hangarın içinde bulunan konteynerda içinde kullanılamaz hale getirilen telsizler var.

YAKARAK GİTTİLER
Askerlerin uyudukları barakaların olduğu yerdeyiz. Hemen burada Amerikalı askerler kalıyordu. Burayı yakarak gittiler.

MÜHİMMATLAR YANDI
Amerikan askerleri mühimmatları da ateşe vermiş.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER