Oynatma Listesi
HABERLER

CHP'de Kılıçdaroğlu planı! 'İmamoğlu CHP Genel Başkanı olmayı kabul edecek mi?'

Yerel seçim sonrası CHP'deki gelişmeler merakla takip ediliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği iddiaları hareketlilik yaratırken, son gelişmeleri Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir değerlendirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği iddiaları hareketlilik yarattı. CHP lideri Özel'in son açıklamaları da gündemdeki yerini korurken, son gelişmeleri Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, CNN Türk yayınında değerlendirdi.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir'in açıklamaları şöyle: Özgür Özel’in adı üzeri tozlanmış bazı isimlerin el süpürgesi gibi üzerindeki tozu kaldırmaya yarıyor. Yaşanan tartışmayı ben öyle okurum. Şunu söylemekte fayda var. CHP’yi konuşmak için tarihini biraz biliyor olmak lazım. 5’inci keredir seçimlerden birinci parti çıktı. En son 1977’de çıkmıştı. Şimdi 2024’te Özgür Özel’in genel başkanlığı’nda çıktı.

‘ANKARA KULİSLERİNE POMPALADIKLARI HAVA’

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler CHP muhabirlerine şunu pompalıyorlar. Ekrem İmamoğlu’na Kemal Bey randevu verecek. Çünkü Ekrem İmamoğlu da partideki gidişattan rahatsız. Kemal Bey, aslında Ekrem Bey’e çok kırgın. Ofisinde kabul edecek ama gelişmeleri konuşmak için bir araya gelecek. Bu Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin Ankara kulislerine pompaladıkları bir hava.

Ekrem İmamoğlu’nun partideki gidişattan rahatsız olduğuna dair iddia Kılıçdaroğlu’na yakın çevreye, onlar gizli özne. Ekrem İmamoğlu için Kemal Bey Brütüs demeye getirdi. Yetmedi bütün belediye başkanlarına aynı salonda bagajı dolu dedi, CHP Genel Başkanlığına layık değil dedi. Birçok şeyi söyledi. Şimdi İmamoğlu ile yan yana gelip Özgür Özel’i devirebilir mi? Böyle bir tartışma çıktı.

Bu plan şu: CHP grubunu Kemal Kılıçdaroğlu belirledi. O gruptaki milletvekilleri biliyorlar ki Kılıçdaroğlu Kurultay’ı kazanacak diye baktılar, bir dahaki seçim Özgür Özel bizi aday göstermezse diye bir yaygın endişe var.

‘ÖZEL, CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜĞÜ İÇİN KÖTÜ ADAM MI OLUYOR?’

Kemal Bey şunu mu söylemeye çalışıyor: DEM ile her türlü iş birliğine açık olmanın sıkıntısı yok. Bundan önceki seçim dönemlerinde FETÖ’nün propaganda aparatı olmanın CHP açısından sıkıntı yok. Özgür Özel 2 kez Cumhurbaşkanı ile görüştüğü için kötü ve ipleri kaybeden adam mı oluyor?

Kemal Bey Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en son şunu dedi: Ben aday olmak istemedim beni zorla aday yaptılar dedi. Özgür Özel, 31 Mart akşamı ilk yaptığı konuşmadan itibaren genel başkanlıktan liderliğe giden bir performans sergiledi. Bir anda Cumhurbaşkanı adayları içerisinde ismi geçmeye başladı. CHP’nin iki potansiyel Cumhurbaşkanı adayı var. Bir tarafta Ekrem İmamoğlu, bir taraftan Mansur Yavaş var.

CHP açısından garip olan bahsettiğimiz iki ismin CHP ile ideolojik bağları olmaması. Mansur Yavaş ülkücü kökenli, Ekrem Bey’in CHP’den belediye başkanı oluncaya kadar herhangi bir mesaisi yok.

‘ÖZGÜR ÖZEL’İN PERFORMANSI RAHATSIZLIK YARATTI’

Özgür Özel’in beklenmeyen performans bir miktar rahatsızlık yarattı. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler Ekrem Bey de partideki gelişmelerden rahatsız bir araya gelecekler, bakacaklar duruma. Neye bakacaklar Özgür Özel’i devirmek için mi bakacaklar? Peki Özgür Özel’i devirdiklerini varsayalım, Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı olmaya kabul edecek mi?

31 Mart seçimlerinin sonucunu doğru okumak gerekiyor. AK Parti seçmeninin ekonomi ile ilgili rahatsızlığından kaynaklı bir tepkisi de vardı. Siyasi düşmanlıkla siyasi rekabet arasında fark vardır. Türkiye uzun süredir siyaseti düşmanlık üzerinden götürüyor. Niye? Düşmanlığı kim körükler? Körüklediğiniz zaman karşı tarafa bir nefret objesi koyarsınız. Siyasi rekabet öyle bir şey değil. Özgür Özel’in yapmaya çalıştığı siyasi düşmanlığı, siyasi rekabet seviyesine getirmek. Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu sayın Cumhurbaşkanı bayramın ikinci günü söyledi.

‘ÖZGÜR ÖZEL’E KARŞI BİR ARAYA MI GELDİ TARTIŞMALARINA MEYDAN VERMİŞ OLUR’

Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nun bu tuzağına düşecek mi, düşmeyecek mi? Kılıçdaroğlu ile o randevuya gittiği an Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, ‘Özgür Özel’e karşı bir araya mı geldi?’ tartışmalarına meydan vermiş olur.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER