Oynatma Listesi
HABERLER

Boğaz’da denize nazır ağaç talanı! 2 ayrı fotoğrafta fark gözler önüne serildi

İstanbul Boğazı’nın en değerli noktalarından Vaniköy sırtlarına yapılan kaçak yapının akıbeti ne olacak. Boğaz’da yükselen binaya kim izin verdi. Konuyla ilgili detayları CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi.

Bölgeye ilişkin 2023 yılı Ekim ayı ile 2024 yılı Nisan ayından iki farklı görüntü geldi. Kaçak yapı inşaatıyla ilgili CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, şu ifadeleri kullandı: “Burası İstnabul Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm noktasında yer alan Boğaz’a nazır bir villa. Adnan Oktay suç örgütünün karargahı olarak kullanılıyordu. Rus iş insanına satıldı. 

‘ÇİVİ DAHİ ÇAKILAMAYACAK BİR NOKTA’ 

Peki nasıl bir imar düzenlemesi var? Kelimenin tam anlamıyla çivi dahi çakılamayacak nokta. Burası sit alanı, mülk sahibi olan insanlara ait değil, bütün İstanbullulara ait olan bir noktadan bahsediyoruz. 

UYDUDAN TESPİT EDİLDİ 

2023 ile 2024 yılları arasındaki süredeki net değişimi gösteren uydun fotoğrafını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uydudan tespit etti. Suç duyurusu olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti. 

‘DOĞA KATLİAMI VAR’ 

Gayet yeşillik bir alan, küçük bir yapı gözüküyor fakat 2024’ün Nisan ayına gelindiğinde inşaat yapısı göze bakıyor. Ağalı bölgenin yok olduğu, doğa katliamı var aslında. 

KİM İZİN VERMİŞ? 

Buna kim izin vermiş? Böylesine bir yapı varken hem yapıyı genişletmişler kaçak yer yapmışlar bu da uydu fotoğraflarıyla tescillenmiş. İnşaat izni İBB uhdesinde. Ana sorumlu aslında İBB’nin ilgili birimleri. Çivi dahi çakılmamasını sağlayacak denetleyici mekanizma İBB. 

‘HALA ÇALIŞMAK İÇİN GELEN İŞÇİLER VARDI’ 

22 Ağustos günü Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye gitti. Muhabirimiz oraya gittiğinde orada hala çalışmak için gelen işçiler olduğunu söyledi. İBB yaptığı açıklamada biz 16 Ağustos günü denetledik oraya mühürledik dedi. 

İBB’nin suç duyurusunu 22 Ağustos’ta yaptığı ortaya çıktı. Hem ağaç kaliamı tespit edilmiş oldu hem kaçak inşaat tespit edilmiş oldu. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER