Oynatma Listesi
HABERLER

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etabı 20 Nisan'da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Öte yandan törene videokonferans yöntemiyle Japonya Başbakanı Abe de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde, "Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, konumu ve imkanları ile İstanbul'un gurur abidelerinden biri olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz" dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Türkiye'ye bir eser daha kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, müştemilatı, konumu, imkanları ve diğer özellikleriyle İstanbul'un gurur abidelerinden biri olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık" açıklamasını yaptı. Erdoğan, "Sağlık hizmetinin değerinin çok daha iyi anlaşıldığı dönemde, burası sağlık turizminde Türkiye'nin marka eserlerinden biri olacaktır." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Covid-19 salgını dönemin de Türkiye'nin 80'den fazla ülkeye yardım elini uzattığını ifade eden Erdoğan," "Şu ana kadar 80'i aşkın ülkeye her türlü bu noktada ürünlerimizi gönderdik ve hala da göndermeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Japonya Başbakanı Abe, "Sağlığı simgeleyen çam ve Japonya'nın sembolü sakuranın ismini taşıyan hastanenin İstanbul halkına sağlık getirmesini dilerim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Japonya Başbakanı Abe’ye açılışa iştirak ettiği için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu muhteşem eserin inşasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte de çok önemli projelere birlikte imza attık. Hastanenin adının iki ülkenin işbirliğine yaraşır bir şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik.

Bugün Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka ekliyoruz. İmkanlarıyla İstanbul'un gurur abidelerinden biri olacak bir eseri ülkemize kazandırdık.

Bu eser Covid 19 salgını ile mücadelemizde de kritik bir eser olacaktır. Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir. Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir.

330 bin can alan salgın karşısında çoğu ülke sıkıntılar çekti. Günlük vaka sayımız binin altına düştü. Kendi ihtiyaçlarımızın yanı sıra 82 ülkeye tıbbi malzeme ve yardım gönderdik.

 

Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir. İnşallah Sakura’nın o farklı renklerdeki çiçeklerini göreceğimiz günleri de görürüz. Normalleşmeyle ilgili adımları atarken tedbirleri de asla elden bırakmıyoruz. Özellikle değerli dostum sayın Abe’ye heyecanımıza ortak olduğu için tekrar teşekkür ediyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER