Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Yerlikaya duyurdu! Göçmen kaçakçılığına büyük darbe

Son bir ayda 81 ilde düzenlenen operasyonlarda göçmen kaçakçılığı organizatörlerine darbe vuruldu. 82 kişi tutuklanırken, 31 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araca el konulurken, yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikayason bir ay içinde 81 ilde aralıksız devam eden göçmen kaçakçılığı operasyonlarına dair bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. İşte detaylar:

81 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik son 1 ayda Jandarma tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda;

200 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 4040 Düzensiz Göçmen yakalandı.

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerinden;

  • 82’si tutuklandı,
  • 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araç ele geçirildi. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.

Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER