Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması

Basit suçlara hapis cezası çalışmasının olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Narin Güran cinayeti ilgili önemli mesajlar verdi.

'7 Ekim’den beri 41 binin üzerinde Filistinli’nin şehit edilmesine neden oldu.' diyen Adalet Bakanı Tunç, 'Soykırım suçluları eninde sonunda yargı önünde hesap verecek. İsrail’in soykırım davasına müdahiliz. Netanyahu ve şebekesi de hesap verecek. Netanyahu savaş suçlusu cani.' ifadeleri kullandı.

Bazı suçlarda denetimli serbestliğin kalkmasının gündemde olduğunu söyleyen Bakan Tunç, 'Basit suçlara hapis cezası çalışmamız var' dedi.

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARININ AÇILMASI

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili ise Tunç, 'Aradan çok uzun zaman geçti ve bu konu çok tartışıldı. İntihar ettiği adli tıp raporlarıyla tespit edilmişti. Savcımız mezarın açılmasını konusunda talimat verdi. Tereddüt kalksın ortadan.' şeklinde konuştu.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle; 7 Ekim’den beri 41 binin üzerinde Filistinli’nin şehit edilmesine neden oldu. Soykırım suçluları eninde sonunda yargı önünde hesap verecek. İsrail’in soykırım davasına müdahiliz. Netanyahu ve şebekesi de hesap verecek. Netanyahu savaş suçlusu cani.

ŞEHİT ŞEYDA YILMAZ'IN KATİLİ NASIL SERBEST KALDI?

Suç ve suçlu ile mücadele önemli. Büyük kararlılıkla mücadele sürüyor. Suç kaydı ile sabıka kaydını karıştırmamak lazım. Adli kontrolü ihlal etmiş. Yargı-kolluk görevini zafiyete fırsat vermeden yapmalı.

Suçla etkin mücadele için cezaların alt ve üst sınırları var yeni değerlendirmeler yapılacak. Cezalarda caydırıcılığı sağlamaya yönelik düşündüğümüz önemli çalışmalar olacak. Basit suçlara hapis çalışmamız var. Kasten öldürme, kasten yaralamada denetimli serbestlik kalkabilir. Yeniden değerlendirilmesi söz konusu.

NARİN GÜRAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Titiz bir çalışma yapılıyor. Narin evladımızı katledenler kim, gizlilik kapsamında soruşturma devam ediyor. 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı, adli soruşturma başlatıldı.

250’ye yakın kişinin ifadesi alındı. DNA örnekleri alındı. Bulgular var elimizde. Baz çakışmaları değerlendiriliyor. Kim kiminle hangi saatte görüştü, bu araştırılıyor. Kamera kayıtları var, TÜBİTAK’ta sesler inceleniyor. Katiller en ağır cezayı alacak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER