Temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Bakan Karaismailoğlu, Beşiri ilçesinin İkiköprü beldesinde Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve diğer yetkililerce karşılandı.
Hasankeyf ilçesine geçen Karaismailoğlu, yapılan çalışmalara ilişkin Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, binlerce yıllık tarihiyle pek çok kültüre, uygarlığa merkez olmuş Hasankeyf'te bulunduklarını söyledi.
Hasankeyf'te hummalı bir çalışma olduğunu belirten Karaismailoğlu, "Bakanlığımız olarak gerekli denetimleri ve incelemeleri yapmak üzere burada bulunmaktayız. Arkamızda Ilısu Barajı var. Ilısu Barajının yükselmesiyle meydana gelen ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu ulaşım projelerimizi inceliyoruz. Üzerinde bulunduğumuz köprü Hasankeyf ikinci köprüsü. Burası 1001 metre uzunluğunda. Bunun bir gerisinde Hasankeyf-1 köprüsü vardı, o da 465 metre uzunluğunda, devamında tünenler var." diye konuştu.