Oynatma Listesi
HABERLER

Bahçeli'nin İmralı çıkışının kodları ne? 22 Ekim'den sonra neler olacak?

MHP lideri Bahçeli'nin çok konuşalan çağrısının ardından kulislerde neler konuşulduğunu CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında terörün sonlandırılmasına ilişkin dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

"TERÖRİSTBAŞI MECLİS'TE SİLAH BIRAKILDIĞINI İLAN ETSİN"

Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, bin yıllık kardeşliği daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Bahçeli, "Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum; Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız." dedi.

MHP KULİSLERİNDE NE KONUŞULUYOR?

Peki Bahçeli'nin açıklamaları sonrası MHP kulislerinde ne konuşuluyor? Detayları CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.

 Cumhur İttifakı içinde AK Parti ile ortak hareket ediliyor.

Birilerinin elinden belli kartları almak ve maskeleri düşürmek için böyle bir hamleyi yaptı Bahçeli. Mesajları hem içeriye hem dışarıya... Bundan sonra Öcalan'ın çıkıp silah bırakma çağrısının nasıl karşılık bulup bulmayacağı da ortaya çıkmış olacak. Bu çağrı karşı cevap bulmazsa, Kürt vatandaşlar üzerindeki söylemlerinin de boşa çıkacağı belirtiliyor.

'TARİHİN KIRILMA NOKTASINDAYIZ' MESAJI

ABD'nin de bir kez daha düşünmek gerekecek Suriye'de PKK/PYD'yi desteklerken... Yeni dönemde 'bölgede tarihin kırılma noktasındayız' mesajı veriliyor. İç ve dış politikada önemli gelişmelerin yaşanabileceğinin mesajı veriliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER