İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç sattıklarını beyan eden şüphelilerin, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi.
Teknik ve fiziki takip sonucunda 6 şüpheli, 3 Mayıs'ta yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden çete lideri eski polis memuru Onur Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.
3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Çalışmalarına devam eden polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla isimlerini geniş kitlelere duyuran Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin, söz konusu çetenin paralarını akladıkları tespit edildi. Bunun üzerine ekipler bu sabah, ismini değiştirerek Gülnihal Çiçek yapan Nihal Candan, Aleysa Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'a yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Candan kardeşler, işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle ilgili son dakika bilgi verdi.
Uludağ, “Bahar ve Nihal Candan kardeşler Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Suçlama ise suç gelirlerinin aklanması. Yani Dilan ve Engin Polat’taki suç maddesi Bahar ve Nihal Candan kardeşlerde de uygulanmış. Soruşturma şu an itibari ile başlatıldı.
SORUŞTURMA DİĞER SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE DE SIÇRAYACAK
Uludağ, “Yeni isimler gelemeye devam edecek. Çünkü sosyal medyada abartılı yaşam, uçuk, konfor, lüks paylaşımlar çok dikkat çekiyor. Paylaşımlardan takipçi aldıkça dozu artıyorlar ama bir yandan da vatandaşın tepkini çekiyor. Vatandaşlar gibi MASAK'ın da dikkatini çektiği için uzman ekipler tarafından takibe alınarak haklarında soruşturma başlatılıyor.
Anlaşılan o ki sosyal medya fenomenleri bir takım çevreler tarafından kullanıldığını görüyoruz. Daha önce de tik tok twitch fenomenlerinde de görmüştük. Onlara da yine hediye adı altında para gönderip piyasaya para sürüyorlardı. Böylece kara para aklanması sosyal medyadan yapılıyordu.