Oynatma Listesi
HABERLER

Aydın'da orman yangını! Rüzgarla hızla yayıldı, yerleşim yerlerine ulaştı

Aydın'ın Germencik ilçesinde maki yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle ormana da sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Germencik'in kırsal Gümüşköy Mahallesi yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ortaklar Mahallesi Gümüşköy mevkii ile Söke Argavlı Mahallesi sınırları içerisindeki ziraat ve makilik alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarla birlikte ormanlık alana geçti. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına karadan arazözler ile müdahale edilirken, 7 helikopter ve 8 uçak ile alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. 

YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Alevlerin Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’nde etkili olduğu, bazı yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi. Yerleşim yerleri bölgesinde ekiplerin alevlerle mücadelesinin de sürdüğü belirtildi. Bazı vatandaşların evlerini ve hayvan damlarını suyla ıslatarak alevlere karşı önlem aldığı görüldü.

"SÖKE GİRİŞİ TRAFİĞE KAPATILACAK"

Yangın nedeniyle Aydın İzmir Otobanı Germencik Gişeleri'nden Söke girişi istikameti önlem amacıyla trafiğe kapatılacağı, ulaşımın eski yoldan sağlanacağı öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER