Oynatma Listesi
MAGAZİN

Ahu Tuğba için Beyoğlu Atlas Sineması'nda tören düzenlendi

ABD'de 1 Eylül'de yaşamını yitiren Ahu Tuğba'nın cenazesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Miami-İstanbul seferini yapan yolcu uçağıyla dün İstanbul'a getirildi. Usta oyuncu için ilk tören bugün Beyoğlu Atlas Sineması'nda düzenlendi. Tuğba, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Yeşilçam efsanelerinden Ahu Tuğba, ABD'de kızı Anjelik Calvin'le birlikte yaşadığı evde 1 Eylül'de KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ünlü oyuncunun cenazesi, dün ABD'nin Miami eyaletinden kalkan THY uçağıyla İstanbul Havalimanı'na getirildi.

"ALLAH'IN İZNİYLE GETİRDİK"

Anjelik Calvin, “Annemi ansızın kaybettiğim için sayın gazeteci büyüklerim Selçuk Akdağ ve Nurettin Soydan abilerime ulaşarak cenazeyi getirtebildim. Sayın bakanım Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Cemil Kalyoncu'ya, onlar da yardımcı oldular. Annemin kendi ekmeği ile de bir miktar ödeme yapıldı. Sadece cenazeyi taşıması 10 bin doların üstünde tuttu, morg paraları dahil değil. Böyle şeyler hiç önemli değil, ölümlü dünya. 1 lira 2 lira olur. Önemli olan biz Allah katında onu toprağa verelim, Rabbim bizi affetsin" dedi.

"ANNEM 'SEN BANA ALLAH'IN EMANETİSİN' DİYORDU"

Onu çok seviyorum. İnşallah, çok yaşamam da ona kavuşurum. Allah naim cennetini nasip etsin. Ufacık çocuktum bana Allah'ı, Kur'an-ı Kerim'i öğretti. İlk öğrettiği şey Ayet-el Kürsüydü. Sen bana Allah'ın emanetisin diyordu. Ne diyebilirim ki o benim annem. Ne kadar artist de olsa, o benim evde gecelikle oturan, benim okuldan gelmemi bekleyen bir anneydi yani. Dua öğreten, dua okuyan. İstediği kadar sanatçı olsun. O bir anneydi benim için o yüzden Allah nur içinde yatırsın.

"KUŞULSUZCA ÜLKESİNİ SEVEN BİR KIZ ÇOCUĞU DÜŞÜNÜN"

Ahu Tuğba için Beyoğlu'nda bulunan Atlas Sineması'nda tören düzenlendi. Törene Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, sanat camiasından Nuri Alço ve Serpil Çakmaklı katıldı.Törende konuşan Anjelik Calvin, “Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Annemi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

"YÜREĞİ KUVVETLİ BİR ARKADAŞIMZDI"

Nuri Alço, "Ne yazık ki böyle bir acı günde bir araya geldik. En son telefonda konuşmuştuk. Ev problemi vardı, kiracısını çıkarmıştı. Oranın düzeni için aradı. Onu konuşuyorduk, üç defa aradı. Maalesef üçüncüsünde açtım ama çok değişik bir sesle, bir ağlama sesi. Acı haber geldi. Tabii ki kendimizi o anda kaybettik. Ahu gerçekten çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kız arkadaşımdı” şeklinde konuştu.

"YEŞİLÇAM'IN BAŞI SAĞ OLSUN"

Törende Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Ben 77 doğumluyum. Çok filmlerini izledik. Bir Belediye Başkanı olarak onu son yolculuğuna uğurlarken konuşma yapacağım aklıma gelmezdi. İlk yolculuğuna başladığı aslında, sanatını ilk icra ettiği Yeşilçam Beyoğlu. Dolayısıyla başladığı yerde bugün uğurlamak için bir aradayız. Dostlarını dinledim, birebir tanışamadım maalesef, o da bizim eksikliğimiz. Türk toplumunu yıllarca sadece nezaketiyle ya da güzelliğiyle değil, bu karakteriyle de etkilemiş olduğunu dostlarından, siz kıymetli sanatçılardan bir kez daha dinlemiş oldum. Bugün zor bir andayız. Kendisine son görevimizi hep bir arada yapıyoruz. Bedenini toprağa sığdıracağız ancak sanatı, anıları, nezaketi gönlünde, yüreğinde yaşayacak diyorum. Başta kızı kıymetli Anjelik için ailesinin, sevenlerinin, Türk sinemamızın, Yeşilçam'ımızın ve Beyoğlu'muzun başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.Ahu Tuğba, törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER