;
Oynatma Listesi
HABERLER

55 milyon dolarlık fon vurgununda şok itiraf!

Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan hakim karşısına çıktı.

Bakırköy'de özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Erzan tarafından dolandırıldığını iddia eden ünlü isimler de tek tek adliyeye giderek savcıya ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Seçil Erzan’ın da arasında olduğu 7 kişiye dava açılmıştı.
Açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 4’ü tutuklu sanık katıldı. Müştekiler Volkan Bahçekapılı ve Emre Çolak’ın da aralarında bulunduğu bazı müştekiler de duruşmada hazır bulundu.

SEÇİL ERZAN’IN AVUKATI TEPKİ GÖSTERDİ

Duruşmada müşteki avukatlarından Rezan Epözdemir taleplerini dile getirdiği sırada Seçil Erzan’ın avukatı Nazlı Karaaslan tepki göstererek, “Benim müvekkilim bayılacak burada CMK dersi mi alıyoruz” dedi. Epözdemir ise meslektaşının yaptığını nezaketsizlik olarak değerlendirerek, “Asıl 55 milyon dolandırılmış müştekiler bayılacak” dedi. Alınan taleplerin ardından sanıkların kimlik tespitine geçildi. Kimlik tespiti yapılan Seçil Erzan jeoloji mühendisi olduğunu ancak şu an çalışmadığını ve aylık gelirinin de olmadığını söyledi.

“HER ŞEY GEREKSİZ ÖZGÜVENİMDEN BAŞLADI”

Kimlik tespitinin ardından savunmasına geçen Seçil Erzan, her şeyin gereksiz özgüveninden ve kimseye hayır diyememesinden başladığını söyleyerek, “Benim görmezden geldiğim küçük küçük şeyler meğer çok çok büyük şeylermiş. Bu hayat banka müdürü Seçil Erzan olmaktan daha zormuş. Genel Müdür Hakan Ateş şube müdürü olarak çalıştığım zamanlarda bize, ‘Benim şube müdürlerim kaptanlarımdır. Çıplak ayakla kor üstünde yürür’ derdi. Ben Şubat ayına kadar korların üstünde yürüdüm. Hiçbir yanlışım olmadı. Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsam gemi batar ben kurtulurdum” dedi.

“PARALARIN BENDE OLMADIĞINI BİLDİKLERİNE EMİNİM”

Kimseyi aramadığını ve paralarını yatırmaları için ikna etmeye çalışmadığını söyleyen Erzan, “Herkes bana ikna olarak geliyordu. Benden şikayetçi olan herkesle ortak paydamız paradan para kazanmaktı. Bu salondaki herkesin bahsedilen o paraların bende olmadığını bildiklerine eminim. Bakiyelerin birilerinin evlerinde, arabalarında, saatlerinde, yurtdışında olduğunu bildiklerini biliyorum” dedi.

“BEN DOLANDIRICI DEĞİLİM BEN DOLANDIRILDIM”

2011 yılında Florya Şube Müdürü olduğunu söyleyen Seçil Erzan, “Çok iyi bir müdürdüm. Çok çalışkandım. Uzun yıllar orada kaldım. O insanlarla iş dışında da görüşmeye başladım. Onlar benim ben de onların özel hayatları hakkında bilgi sahibi oldum” dedi. “Ben dolandırıcı değilim ben dolandırıldım” diyen Seçil Erzan, “Benim iradem dışında fon diye bir şey ortaya çıktı. Ben kalkıp da insanların parasını üstüme almadım. Birileri beni dolandırdı. Ben buraya geldim. Bu insanların faiz adı altında aza tamah etmemeleri beni bu hale getirdi. Şubat’tan sonra baskı altına alındım. Arabama GPRS taktılar, rehin aldılar kolumdan saatimi aldılar, önüme mermi koydular” dedi.

“BU DOSYADAKİ İNSANLAR BENİM ETİMDEN SÜTÜMDEN FAYDALANDI”

Seçil Erzan savunması sırasında mahkeme başkanına, “Bana dolandırıcı dedirtmeyin çünkü ben kimseyi dolandırmadım. Ben çok korkak bir insanım bırakın 45 milyon doları bin doları bile kaçıramam. Ben dolandırıcılık yapsaydım cebimde para olurdu. Bu dosyadaki herkes benim etimden sütümden faydalandı. Ben sadece canımla kaldım. Ben kaçmadım. Gitmedim. Zor duruma düşen benim, insanlar mal mülk sahibi oldular” dedi.

FATİH TERİM VERDİĞİ PARADAN ÇOK ÇOK FAZLASINI İSTEMEYE BAŞLADI”

Mahkeme başkanının her şeyi sırasıyla anlatmasını istemesi üzerine Seçil Erzan, “2020 yılından sonra beni tanıyan bir insan parasını çoğaltmam için bana getirdi. ‘Ne istiyorsan onu yap’ diyerek parasını verdi” dedi. Mahkeme başkanının, “Kim bu insan?” diye sorması üzerine Erzan, “Galatasaraylılardan biri” dedi. Erzan Mahkeme başkanının tekrar sorması üzerine isim vermek istemediğini söyledi. Savunmasının devamında bu kişinin Galatasaray’da saygın biri olduğunu ve o dönemde ayrıldığını söyleyen Erzan, “300 bin verdi. Ancak ileriki zamanlarda verdiği paradan çok çok fazlasını istemeye başladı. Hayır diyemedim. Ben de Florya’daki evimi ve arabamı sattım” dedi. Savunma sırasında mahkeme başkanı yeniden araya girerek, “Artık herkes kim olduğunu anlamıştır. 300 bin doları veren Fatih Terim mi?” diye sordu. Erzan da, “Evet. Fatih Terim” dedi.

“PARALARINI KENDİLERİ GETİRİYORDU”

Kimseye fon vaadinde bulunmadığını söyleyen Seçil Erzan, “Paralarını kendileri getiriyordu. Son zamanlara doğru birkaç kez fon adını geçirdim. Emre Belözoğlu bana Volkan Bahçekapılı’nın referansı ile geldi” dedi. Volkan Bahçekapılı’nın avukatı bunun üzerine, Volkan Bahçekapılı’nın kendisine nasıl ulaştığını sordu. Erzan, “Volkan Bahçekapılı’nın ailesi beni tanır, çok severdi. Oradan bildiği için geldi” dedi. Bunun üzerine Bahçekapılı’nın avukatı tekrar, “Ailesinden kim?” diye sordu. Bunun üzerine Seçil Erzan, “Fatih Terim” dedi.

“KAZANDIRIRKEN SEÇİL’DİM. KAZANDIRAMAYINCA DOLANDIRICI OLDUM”

Para alışverişlerinin çoğunun bankasındaki odasında olduğunu söyleyen Erzan, “Bankanın her yerinde kameralar var. Görmemeleri mümkün değil. Ben bankadan gizli hiçbir şey yapmadım. Aynı camiada olan arkadaşlarımdan da gizlemedim” dedi.

Erzan savunmasın sonunda ise, “Kazandırırken Seçil’dim kazandıramayınca dolandırıcı oldum” dedi. Duruşma diğer sanıkların savunmaları ile devam ediyor.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer aldı. Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

2 MİLYON DOLARI ELDEN VERMİŞ

İddianamede, şikayetçi Bülent Çeviker'in Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli Seçil Erzan'ın 31 Mart 2023 tarihinde kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı değerlendirmesi amacıyla elden alarak 3 Nisan 2023 tarihinde 3 milyon dolar iade edeceğini bildirdiğini, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verdiğini ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığını, bu durumu bankaya da bildirdiği, banka tarafından araştırma yapılıp Seçil Erzan'a ulaşılmaya çalışıldığı, ancak ulaşılamadığı, bu nedenlerden dolayı Erzan'ın hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Banka bünyesinde 2023 yılının Nisan ayına kadar şube müdürü olarak görev yapan şüpheli Seçil Erzan hakkında bu dosyada yer alan eylemlere ilişkin olarak "Bankacılık zimmeti" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından soruşturma başlatıldı.

YÜKSEK GETİRİLİ FON OLDUĞUNA İKNA ETTİ

İddianameye göre, şubenin 1 Mart 2023 ile 7 Nisan 2023 tarihleri arasındaki kamera kayıt görüntülerinin incelendiği, banka müdürü odasını gösterir toplam 77 adet görüntünün incelendiği ve aynı kişilerin farklı günlerde giriş çıkışları tespit edildi. Şüpheli Seçil Erzan'ın sadece özel müşterilerin dahil edildiği, yüksek getirisi bulunan bir fon olduğunu, bu fona Fatih Terim gibi kamuoyunda tanınmış isimlerin de dahil olduğunu söyleyerek müşteki Bülent Çeviker'i bu fona para yatırması için ikna ederek kandırdı. Bülent Çeviker'in hesabındaki 2 milyon 198 bin doları eşi İnci Çeviker'in çekerek aynı gün Seçil Erzan'a teslim etmesi için şüpheli Ali Yörük'e teslim etti. Şüpheli Erzan'ın sahte olarak üç adet banka kaşesi ve kendi ıslak imzası bulunan sahte belgeleri oluşturup müştekilere verdi. Bu belgeye ise bankada müdür yardımcısı olarak çalışan Asiye Öztürk de ıslak imza attı. Banka Teftiş Kurulu Ön İnceleme Kurulu Raporunda şüpheli Erzan'ın şüpheliler Ali Yörük ve Atilla Yörük'e zaman zaman müştekilerden elde ettiği paraları taşımada yardım ettiği ve paraya ihtiyacı olduğu zaman tefecilerden para bulma konusunda yardımcı olduklarını söyledi. Seçil Erzan'ın telefonunda şüpheli Ali Yörük ile yazışmalarının bulunduğu, Ali Yörük'ün "Müdür ne yapıyoruz" dediği, Seçil'in "Benden haber bekleyin" diye cevap verdiği tespit edildi. Şüpheli Asiye Öztürk ise ifadesinde bilmediği belgeleri imzaladığını ikrar etti. Şüpheliler Seçil Erzan, Asiye Öztürk, Atilla Öztürk ve Ali Yörük'ün başından itibaren fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek iştirak halinde müştekileri dolandırdıkları ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği anlaşıldı.

ARDA TURAN: "BU OLAY BENİ ÇOK YIPRATTI"

Şikayetçi Arda Turan ise Seçil Erzan'ın kendisini sık sık arayıp bunaltması üzerine bahsettiği fona yatırması için önce 3 milyon doları elden verdiğini, Erzan'ın kendisini "Bu fona kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacak, bu bir faiz değil' diyerek kandırdığını söyledi. 13 milyon 900 bin doları elden verdiğini, kendisinin de 6 milyon 400 bin doları geri ödediğini, kendisine banka kaşeli ve ıslak imzalı belge verdiğini belirterek "Yıllardır çalışıp kazandığım bütün paramı emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir. Çok üzgünüm, bu olay beni çok yıprattı. Bütün birikimim bir anda gitti" dedi.

EMRE BELÖZOĞLU: "TÜM BİRİKİMİMİ KANDIRARAK ZİMMETİNE GEÇİRDİ"

Şikayetçi Buse Terim Bahçekapılı ifadesinde, Seçil Erzan'ın kendisine halasının oğlu Terim Arıcan aracılığıyla ulaştığını, 20 civarında güvenilir kişinin dahil olduğu yüksek getirili fon olduğunu söylemesi üzerine yatırım amacıyla birikmiş 3 milyon 600 bin lirasını gönderdiğini, bu paranın 190 bin dolara çevrildiğini, bu paranın geri ödenmediğini belirtti. Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı ise, Emre Belözoğlu'nun kuzeni olduğunu belirterek şüpheli Erzan'ın yüksek getirili fon olduğunu söylediği, eşi ve Fatih Terim'in de bu fona para yatırdıklarını, kendisinin nakit parası olmadığı için Emre Belözoğlu'na fondan bahsettiğini, Emre'nin kendisine ilk olarak 1 milyon 492 bin doları vererek Erzan'a teslim ettiğini, toplamda 2 milyon 892 bin doları teslim ettiğini, paralara ilişkin herhangi bir dekont da almadığını, sonrasında Erzan'ın kendisine 3 kaşeli belge verdiğini söyledi. Emre Belözoğlu da Volkan'a verdiği paralara ilişkin toplam da 3 milyon 300 bin dolar fonda alacağı olduğuna dair Erzan tarafından belge verildiğini söyleyerek "23 yıldır futbolcuyum, 2 senedir teknik direktörüm. 13 yaşımdan beri aileme bakıyorum. Tüm birikimimi beni kandırarak zimmetine geçirmiştir" dedi. Şüpheli Seçil Erzan savcılıkça alınan ilk ifadesinde, bankadan alakasız olarak kaşeleri kendisinin hazırlayıp imzaladığını, Volkan Bahçekapılı'yı fona katılması için aradığında, "Çok kısa süreliğine yüksek getirisi olan bir fon var, aman bu husus duyulmasın, Fatih Terim hocanın da fondan haberi var. Sen de girmek ister misin" dediği iddianamede yer aldı. Şikayetçi Nestor Fernando Muslera ise Seçil Erzan tarafından defalarca arandığını, fona para yatırmak üzere ikna edildiğini, kendisine toplam 1 milyon 200 bin dolar verdiğini, 700 bin dolarının iade edildiğini ancak 500 bin dolar parasını ve vaat edilen parayı alamadığını belirtti.

MÜŞTEKİLER TOPLAM 25 MİLYON 770 BİN DOLAR DOLANDIRILDI

İddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtildi. İddianamede, mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş adamları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarına sahip kişiler olduğu, hepsinin beyanlarında şüpheli Seçil Erzan'ın kendilerine yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek bu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi. Gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığı belirtilen iddianamede, şüpheli Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenirken; diğer 6 şüphelinin ise 3 yıldan 65 yıla kadar değişen oranlarda hapisleri istendi.

ZİMMET SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Seçil Erzan ve bankanın bazı yöneticilerinin de arasında bulunduğu 11 şüpheli hakkında ise bankacılık zimmet suçundan yazılı başvuru şartının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verilmişti

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER