Oynatma Listesi
HABERLER

100 yılın kasırgası 'Milton' ABD'ye ulaştı! Hortum, yağış, sel baskını...

Şiddeti kategori 5'e kadar yükselen ve "yüz yılın en yıkıcı kasırgası" olma potansiyeli taşıyan Milton Kasırgası, ABD'nin Florida eyaletinin batı kıyısına doğru ilerleyerek bölgede hortum, şiddetli yağış ve rüzgarın oluşmasına neden oldu.

Tampa'da ana karaya ulaştığında hızı 3. kategoriye inse de Milton Kasırgası, saatte 230 kilometreye varan rüzgar etkisiyle evlere büyük hasar verdi.

Florida'ya ulaştığında üçüncü kategoriye düşen kasırga, kıyıya çıkmasından yaklaşık 90 dakika sonra ikinci kategoriye geriledi. Yetkililer, kategorisi düşürülmesine rağmen Milton Kasırgası'nın son derece yıkıcı olduğu uyarısını yapıyor.

Florida'ya ulaşan kasırganın 205 km/s hıza sahip rüzgarlara neden olduğu bildirildi. Ardından kasırganın ürettiği rüzgarlar saatte 165 km'ye kadar düştü. Ancak kasırga büyük bir yıkım bırakarak ilerlemeyi sürdürüyor.

Eyalet genelinde sel baskınları uyarısı tekrarlanıyor. İlk belirlemelere göre St. Lucie bölgesinde birden fazla can kaybı olduğu belirtildi. Florida Valisi Ron DeSantis, bölgeden tahliye edilemeyenlerin iç mekanlarda ve güvenlik önlemleri alarak beklemesi gerektiğini söyledi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) Milton Kasırgası'nın şiddetini ilk olarak Kategori 5 olarak açıklamıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER