Kültür SanatYıldızlar İş Sanat sahnesinde parlıyor

Yıldızlar İş Sanat sahnesinde parlıyor

29.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İş Sanat, 25. yılını kutluyor. Güher ve Süher Pekinel’in Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile vereceği konser ile sezonu açacak İş Sanat’ın sahnesi yıl boyunca önemli yerli ve yabancı müzisyenler ile toplulukları ağırlayacak

Yıldızlar İş Sanat sahnesinde parlıyor

İş Sanat’ın 25. sezon programı açılış konseri dünyaca ünlü piyano sanatçılarımız Güher ve Süher Pekinel’i, orkestra şefi Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’yla bir araya getiriyor. Kariyerleri boyunca dünyanın önemli şeflerinin yönetimindeki müzik topluluklarıyla iş birliği yapan Pekineller, 7 Kasım’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek açılış konserinde Francis Poulenc’in “2. Piyano Konçertosu”nu seslendirecek. Konser, Leonard Bernstein’ın “Candide Uvertürü” ile başlayıp Ludwig van Beethoven’ın “7. Senfonisi” ile sona erecek. 

Haberin Devamı

Tanınan isimler 

Yeni sezonda müzik dünyasının yakından takip ettiği solistler ve orkestralar İş Sanat’ta aynı sahneyi paylaşacak. Şef ve klavsen sanatçısı Christophe Rousset tarafından kurulan Les Talens Lyriques ile Philip Glass’ın Akhnaten operasındaki başarılı performansıyla tanınan Macar kontrtenor Zoltan Darago, Johann Sebastian Bach’ın alto ses için yazdığı aryalardan oluşan “Bach Cantatas and Arias for Alto” projesiyle ilk kez İş Sanat seyircisiyle buluşacak. Ayrıca yeni sezonda klasik müzik sahnesinin sınır tanımaz virtüözlerinden, Grammy ödüllü Patricia Kopatchinskaja, Avrupa ve dünya turnelerinin yanı sıra Elbphilharmonie’deki başarılı “Resonanzen” konser serisinin arkasındaki güç olan Ensemble Resonanz ile bir araya gelecek. 20 yılı aşkın süredir dünyanın önde gelen konser salonları ve festivallerinde iz bırakan, barok dönemden günümüz müziğine uzanan geniş bir repertuvar sunan I Solisti di Pavia topluluğu, 2021 Paganini Ödülü sahibi genç keman yıldızı Giuseppe Gibboni ile birlikte Türkiye’deki ilk konserini verecek. 

Haberin Devamı

Anne-oğul buluşması  

Avrupa’nın çeşitli yaylı çalgılar topluluklarından bir araya gelen ve enerjik performanslarıyla klasik oda orkestrası anlayışına yeni bir soluk getiren Chaarts Chamber Artists, “The American Beauty” adlı yeni projeleriyle İş Sanat sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. Bu özel konserde solistler David Castro Balbi (keman), Vanessa Looss (soprano) ve Axel Herrig (bariton) eşliğinde Gershwin ve Piazzolla’nın unutulmaz eserlerinin yanı sıra 20. YY’ın ilk yarısından sevilen Broadway ve caz melodileri hayat bulacak. İş Sanat’ın Anneler Günü Resitali ise müzik dünyasının tanınmış anne-oğul ikilisi, piyanist Elena Bashkirova ve keman sanatçısı Michael Barenboim’i ağırlayacak. 

İş Sanat’ın geleneksel hâle getirdiği “Parlayan Yıldızlar” konserleri, kasım ayından itibaren kaldığı yerden devam edecek. 2002 yılında başlatılan ve 2011-2012 sezonunda gelenekselleşen bu konserler, bu yıl da genç müzisyenlerin kariyerlerine destek olmak ve onlara sahne deneyimi kazandırmak amacıyla İş Sanat İş Kuleleri Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.