21.07.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:
Merak unsurunun ön planda tutulduğu romanda, birden fazla duyguyu bir arada ama farklı bir bakış açısıyla anlatmayı başaran yazar, Akıl Tutulması’nda okuru adeta bir bulmacanın içine davet ediyor. Akıcı bir kalemden adalet kavramına ve içinde yaşadığımız illüzyona farklı bir gözle bakmak isteyenlere dokunan roman tüm kitapçılarda...
Gerçeğin peşinden gitmenin hiç bu kadar sürükleyici olmadığı romanın arka kapak yazısında ise şu ibareler yer alıyor; Hayatın ic¸inde insanlara kendini go¨stermeden sallanan adalet terazisi, go¨revini mu¨kemmel s¸ekilde yerine getirmeye devam ediyordu. Sebepleri go¨remedigˆimizde, adına tesadu¨f diyorduk. Oysa beynimiz tu¨m bagˆlantıları go¨rebilecek kadar gelis¸mis¸ degˆildi. I·yiligˆin ve ko¨tu¨lu¨gˆu¨n savas¸ında hayat, kendi dengesini c¸oktan kurmus¸tu. Kesis¸en kaderler bile bir sonuca hizmet etmek ic¸in vardı. I·nsana iyi niyetini de ko¨tu¨ niyetini de kars¸ısında bekleyen bir ayna gibi geri veren, en zekilerimizin bile anlamlandıramadıgˆı u¨stu¨n bir gu¨c¸. Belki de tesadu¨f dedigˆimiz s¸ey, Tanrı’nın yeryu¨zu¨ndeki gizli kalma s¸ekliydi.
Tuba Sarıünal hakkında:
Balıkesir’de doğdu. Ankara Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin eğitiminin ardından, Drama İstanbul Senarist Geliştirme Merkezi’nden mezun oldu. Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Craft Oyunculuk Atölyesi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Çeşitli dizi ve film projelerinde rol aldı. Profesyonel olarak mankenlik ve foto-modellik yaptı. 2012 yılında katıldığı Best Model Yarışması’nda en iyi fizik ödülünü aldı. Aynı zamanda senaristlik ve yazarlık yapan Sarıünal’ın ilk romanı “Nakil” 2013 yılında yayınlandı. Sarıünal, diğer yıllarda Sanrı, Paranoya ve Arkadaşlar Ev Halim adlı kitaplarıyla okuyucularıyla buluştu.