Kültür SanatRexx’in akıbeti belli değil

Rexx’in akıbeti belli değil

19.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Geçen hafta gündeme gelen Rexx Sineması’nın yıkım kararına belediyeden yanıt geldi. Milliyet’e bir açıklama yapan Kadıköy Belediyesi süreci anlattı. Önce binanın bulunduğu Rum Kilisesi Vakfı, yapının sağlam olup olmadığını anlamak için başvuruda bulunuyor, binadan karot alınıyor ve yıkılması gerektiği söyleniyor.

Rexx’in akıbeti belli değil

Karar kiracı Rexx Sineması’na tebliğ edilip yapının boşaltılması isteniyor. Bunun üzerine binanın kültürel varlık olarak tescil edilmesi için mahkemeye gidiliyor. İstanbul 5. No’lu Koruma Kurulu, Rexx Sineması’nın kültürel varlık olmadığına karar verip, yıkım isteğini onaylıyor. Kadıköy Belediyesi ise karara itiraz edip Rexx Sineması’nın kültürel varlık olarak tescil edilmesi gerektiğini belirtiyor. Rexx’in akıbeti ise henüz belli değil, mahkemenin sonuçlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Docomomo Türkiye Ulusal Çalışma Grubu, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Icomos Türkiye 20. Yüzyıl Mirası Ulusal Bilimsel Komitesi yaptıkları ortak açıklamada “Rexx modern mimarlık mirası olarak korunmalıdır” dedi.