Kültür SanatKapağında ‘hayat’ var

Kapağında ‘hayat’ var

04.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat bu ay da zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. 50 yıllık kültür sanat dergisinin bu ay kapağında Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi yer alırken, tiyatrodan edebiyata, sinemadan plastik sanatlara Türkiye’nin ve dünyanın nabzı Milliyet Sanat’ta!

Kapağında ‘hayat’ var

Takvimler yavaş yavaş 2023’ü geride bırakırken Türkiye’nin en köklü kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, aralık sayısını okurla buluşturdu. Dopdolu bir içerik sunan dergi bu ay Zeki Demirkubuz’un yeni filmi “Hayat”ı kapağına taşıyor. Barış Saydam, “Demirkubuz sinemasında yeni bir dönemeç: ‘Hayat’” başlıklı yazısında; Türk sinemasına “Masumiyet”, “Kader”, “Yazgı”, “C Blok” gibi önemli yapımlar kazandıran yönetmenin bu ay gösterime girecek olan “Hayat” filmini mercek altına alıyor.

Haberin Devamı

Kapağında ‘hayat’ var

Hayat filminin Hicran’ı Miray Daner.

Saydam yönetmenin filmografisindeki diğer filmlerle ilişki içinde olduğunu söylediği yeni filmine dair “Makûs talihlerini kıran karakterleriyle Demirkubuz’un “Hayat” ile filmografisinde bir adım ileriye gittiği, filmin bir tür ‘olgunluk dönemi’ eseri olduğu söylenebilir” diyor. Zengin içeriğiyle dikkat çeken dergide Asu Maro’nun Ayın Söyleşisi konuğu ise “Hayat” filminin başrolü Miray Daner. Genç oyuncu filmde canlandırdığı Hicran karakterinin bu zamana kadar oynadığı en zor olduğunu söylerken filme ve kendine dair detayları Milliyet Sanat okurları için anlatıyor.

Kapağında ‘hayat’ var

Barbenheimer

Dünyanın erkekleri...

“Hayat”a dair bakışınızı değiştirecek bu sayfaları çevirdikten sonra sinema sayfasında “Michael Mann dünyasının erkekleri” karşılıyor okuru. Hasan Nadir Derin imzalı yazıda Enzo Ferrari’nin hayatını anlatan yeni filmi “Ferrari” ile bu ay karşımıza gelecek olan usta yönetmenin sinemasını mercek altında. Sinema dünyasının nabzını tutan dergide “Beyaz perdeye pembe gözlükler” başlığıyla Burçin S. Yalçın, “‘Barbenheimer’, sinemanın kaderini değiştirebilecek mi?” diye soruyor. Plastik sanatlar ise satışa çıkar çıkmaz biletleri tükenen “Gabrielle Chanel. Moda Manifestosu” adlı sergiyi sayfalarına taşıyor.

Haberin Devamı

Kapağında ‘hayat’ var

Zeki Demirkubuz

Zarif, sade ve özgür modanın manifestosunu yazan icon Coco Chanel’in yaklaşımını ele alan serginin detaylarını Hülya Avtan anlatıyor. Salt Galata’da açılan “Üç İç Denizin Ülkesi” sergisi kapsamında Evrim Altuğ, Handan Börüteçene ile söyleşirken Gizem Balkal da 188 eseriyle İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’ne konuk olan Berna Türemen ile başrolde kadınlar ve kedilerin olduğu eserlerini konuşuyor. Müziğin ritmi ise yine Milliyet Sanat’la yükseliyor. Yavuz Hakan Tok, akustik öğeleri synth dünyasıyla harmanlayan Lara Di Lara ile son albümü “Eskisi Gibi Değil”i ve müzikal yolculuğunu konuşurken Naim Dilmener müzik dünyasından satır aralarını okurla paylaşıyor; Egemen Limoncuoğlu ise okura “Dinlenmeyen, az dinlenen, beklendiği kadar ilgi görmeyen vb. zamane şarkıları nereye gidiyor?” diye soruyor.

Kapağında ‘hayat’ var

Soysal

Başrolde Soysal var!

Haberin Devamı

Derginin sahne sanatlarının başrolünde “Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor” adlı oyun var. “İçimde konuşan bir Sevgi Soysal var” başlığıyla öne çıkan söyleşide Seyhan Akıncı, Soysal’ı farklı yönleriyle anlatan oyunu Sevgi Soysal’ın kızı Funda Soysal ve Duygu Dalyanoğlu konuşuyor. Ece Saruhan 80 yaşındaki Küçük Prens’in masalsı hikayesini sahneye koyan DasDas ekibiyle söyleşiyor. Edebiyat sayfalarını çevirdiğimizde bir soru da Seyhan Akıncı’dan geliyor; “Okuduklarınızı nasıl hatırlarsınız?” Akıncı bu sorunun peşine düşerken okuma ile ilgili yanılgıları ve okuduklarımızı hatırlamak için çeşitli yolları okurla paylaşıyor. Akıncı’nın hemen peşine Farah Zeynep Abdullah’ın yeni Bihter ile gündeme gelen “Aşk-ı Memnu” romanının kapağı açılıyor. Dr. Alper Hasanoğlu, Halid Ziya Uşaklıgil’i ve yarattığı karakterleri Milliyet Sanat için inceliyor. Deniz Yüce Başarır bu kez Honoré de Balzac’ın hayaletinin peşinden sürüklüyor okuru.

Kapağında ‘hayat’ var