07.08.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:
Haber: Samet YERKÖY
Farklı şehirlerden bir araya gelmiş fakat yaşadıkları acı ve geçirdikleri süreç aynı olan 10 kadın; Ayşe Durul Aslan, Ayşenur Parlak, Bilgen Denktaş, Elif Bozkurt, Filiz Uzunoğlu, Leyla Bahtiyar, Pınar Akçe, Rabia Ö., Rukiye Işık Doğdu ve Funda Değirmenci... İçlerinden bazısı kemoterapi merkezinde, bazılarıysa hastanelerin onkoloji bölümünün koridorlarında tanışmış olsa da aslında onları bir araya getiren fotoğraf paylaşım sitesi Instagram olmuş ve kurdukları iletişim sırasında farkındalık oluşturmak amacıyla hikayelerini kitaba dönüştürme fikri ortaya çıkmış. Kitapta bütün kadınlar hastalık tanısı ve tedavi sürecine ilişkin kişisel hikayelerini kaleme almış.
Kitapta hikayesi olan isimlerden biri de , meme kanserinden dedesini kaybetmiş ve iki halası da meme kanseri olan Ayşe Durul Aslan. Dokuz yaşında bir kızı var. Hastalık öncesi pasta ve kurabiyeler yapan bir isim Ayşe Hanım. O içinde yer aldığı projeyi şöyle anlatıyor;
“ Bizler 10 meme kanseri hastası birbirimizi hiç tanımadan ,sosyal meyda aracılığıyla tanışıp Proje Koordinatörümüz Gazeteci Yazar Leyla Bahtiyar eşliğinde “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” isimli kitabı çıkardık.
Her birimiz farklı şehirlerden, 10 farklı kadın, 10 farklı hikaye ... Çoğumuzun tedavileri ve kemoterapileri devam ediyor.
Çağımızın hastalığı hususunda kadınlara farkındalık kazandırmak,erken teşhis için önlem olması ve hastalığa yakalanmış kişilere yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla kişisel tecrübelerimizi paylaştık.Hasta ve yakınlarına bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize .”
Acılar aynı, ümitler aynı, süreçler aynı...
Kimisi önce, kimisi sonra ama hepsi aynı süreci yaşamışlar ve paylaşımlarıyla birbirlerine destek olmuşlar. Hastalıklarına birlikte çözüm aramışlar, öğrendikleri bilgileri paylaşmışlar...
Zafere beraber ulaştılar!
Kendilerine söylenen teselli sözlerini rahatlamaktan çok moral bozduğunu, toplumun saçları dökülen bir kanser hastasına nasıl baktığını, savaştıkları bu hastalığın acımasızlığını ve tedavi süresince kendini üzmenin gereksizliğini birlikte keşfeden bu 10 kadın, kitaplarıyla kendileri gibi bu hastalığa yakalanmış insanlara el uzatıyor ve destek oluyorlar.
Kadınlar, hastalığın tanısından ve tedavi süreçlerine kadar kişisel hikâyelerinin yer aldığı kitaptan hiçbir kar amacı gütmediklerini ve elde edilecek gelirin Kanserle Dans Derneği’ne bağışlanacağını söylediler.