Kültür SanatGençler sahneye umudu taşıyor

Gençler sahneye umudu taşıyor

22.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Liseli gençler sahnede bir araya geliyor; kendilerini anlatıp geleceğe, savaşa ve umuda dair düşüncelerini yüksek sesle dile getiriyorlar. 11. Liseler Arası Tiyatro Buluşması’na katılanlar ‘umut’un peşinde düşüyorlar

Gençler sahneye umudu taşıyor

Tiyatro insanların kendilerini ifade etme, yaratıcılıklarını keşfetme ve dünyayı farklı gözlerle görmelerine olanak tanıyan güçlü bir araç. Bu gücün ortaya çıkması için genç yetenekleri destekleyen İBB Şehir Tiyatroları, tiyatro sahnesini gençlerin enerjisiyle canlandırmaya devam ediyor. Bu yıl 11’incisi düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Buluşması, gençlerin tiyatro aşkını ve yeteneklerini gözler önüne seren bir platform sunuyor. 26 Mayıs’a kadar genç tiyatrocuları ve tiyatroseverleri bir araya getirecek olan buluşma kapsamında 17 farklı lisenin tiyatro topluluğu sahnede olacak. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz oyuncu Seda Fettahoğlu anısına düzenlenen etkinlikte, klasik ve çağdaş yazarların eserleri genç yeteneklerin yorumuyla hayat bulacak. Gençlerin umut mesajı içeren performanslarını izlemek isteyen sanatseverler için etkinlik ücretsiz gerçekleşecek. Davetiyeler, İBB Şehir Tiyatroları gişelerinden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ web sitesinden, biletinial.com’dan ve İBB Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından temin edilebiliyor.

Haberin Devamı

Klasikler ve çağdaşlar

Etkinlik kapsamında Kemal Hasoğlu Anadolu Lisesi, Mary Shelley’nin ölümsüz eseri “Frankenstein”ı sahneye uyarlayarak bilimin sınırlarını zorlayan ve insan doğasının karanlık yönlerini keşfeden hikayêyi anlatacak. Haydarpaşa Anadolu Lisesi absürt komedi türündeki “Şu Şahane Ahmaklar” ile üç milyon yıl önce Venüs’te geçen bir savaşın komik ve düşündürücü mesajını izleyiciyle buluşturacak. Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, Alfred Jarry’nin absürt tiyatro klasiği “Übü” ile insanın güç hırsını ve bunun yol açtığı yıkımı grotesk bir yorumla ele alırken Erçallar Anadolu Lisesi “Bimarhane”yle savaşın yıkıcı etkileri altında bir araya gelen farklı etnik kökenlerden dört insana sözü verecek. İstek Atanur Oğuz Okulları, Haldun Taner’in unutulmaz eseri “Keşanlı Ali Destanı”nı sahneye taşıyarak İstanbul varoşlarında geçen aşk ve adalet hikâyesiyle izleyicinin karşısına çıkacak. Orhangazi Anadolu Lisesi, Duşan Kovaçeviç imzalı “Dar Ayakkabıyla Yaşamak” ile haksızlığa uğrayan işçilerin direnişini ve medyanın gücünü sorgularken Kadıköy Anadolu Lisesi “Ayak Bacak Fabrikası”yla derebeylerinin çıkarları uğruna halkı sakat bıraktığı bir ülkede geçen trajikomik yaşantılara ayna tutacak.