Kültür SanatFotoğrafın ustası Ankara’da

Fotoğrafın ustası Ankara’da

30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fotoğrafçılık alanında birçok önemli ödüle sahip olan ve günümüzün en iyi görsel yapıcılarından biri olarak kabul edilen Amerikalı fotoğrafçı Steve McCurry’nin sergisi Ankara CerModern’de açıldı. Başkent Kültür Yolu Festivali ile eş zamanlı olarak sanatseverlerle buluşan ve “Photographer” adını taşıyan sergi, sanatçının son 30 yılda dünyanın farklı birçok yerinde çektiği en çok bilinen ve hatırlanan 47 çalışmasını bir araya getiriyor.

Fotoğrafın ustası Ankara’da

 KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - McCurry, benzersiz bir kabiliyetle aştığı dil ve kültürel sınırların ötesinde insani deneyimlerin kısacık anlarına odaklanıyor. Bizlere dikkatli bir gözle sunduğu form ve renkler, şekil ve simetrilerle başka dünyaların içine açtığı pencereler oluşturuyor.

Haberin Devamı

National Geographic Dergisi’nin Haziran 1985 sayısında “Afghan Girl” adıyla yayımladığı fotoğrafla tanınan Steve McCurry, daha önce Türkiye’nin tanıtım kampanyasının fotoğraf çekimi için ülkemize gelmişti. Dünyanın en ünlü belgesel fotoğrafçılarından biri olarak kabul edilen sanatçının uluslararası platformda yayımlanmış 13 kitabı da bulunuyor. Sergi 14 Ağustos’a kadar devam edecek.