Kültür SanatBill Morrison filmleri Pi Artworks'te

Bill Morrison filmleri Pi Artworks'te

12.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bill Morrison filmleri Pi Artworks'te

Bill Morrison filmleri Pi Artworkste


DENEYSEL türdeki kısa filmleriyle tanınan Bill Morrison'ın sekiz filmden oluşan toplu gösterisi yarın saat 16.00'dan itibaren Ortaköy Pi Artworks'te izlenebilir. New Yorklu Bill Morrison, filmlerinin her aşamasında çalışan, yeni anlatım biçimleri geliştiren amatör ruhlu bir sinemacı. 1989'dan bu yana çoğu 16mm formatında kısa filmler çekiyor.
Morrison, belgeler, izler, anılar, bellek gibi temalar üzerinde yoğunlaşan, arşiv görüntüleriyle özgün çekimleri birleştiren bir tarza sahip. 1989 yılında "Reserection" adlı ilk filmini çeken Morrison, bugüne dek on üç yapıma imza attı. Avrupa çapındaki kısa film festivallerine katılan Morrison, birçok ödül kazandı. Morrison'ın filmleri 1995 Martında New York Modern Sanatlar Müzesi'nde gösterime sunuldu. Bunlardan, 1992 yapımı "Footprints" ve 1993 yapımı "Death Train" adlı filmleri koleksiyona alındı.
"Night Highway", "Lost Avenues", "Footprints", "Photo Op", "The Death Train", "The World is Around", "Nemo", "Thi Film of Her" Mart ayı boyunca her Cumartesi izlenebilecek.