Kültür SanatAndreas Dresen yapıtlarına bakış

Andreas Dresen yapıtlarına bakış

02.08.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Andreas Dresen filmleri Eylül ayında Alman Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Andreas Dresen yapıtlarına bakış
Andreas Dresen, 1963 yılında o zamanki Demokratik Almanya Cumhuriyeti’nde doğdu. 70’li yılların sonundan itibaren amatör filmler çevirdi. Potsdam-Babelsberg Sinema Televizyon Yüksek Okulu’ndaki eğitiminden sonra Günter Reisch’in usta öğrencisi oldu. „Geceyi Bekleyenler“ filmi ile 1999 yılında büyük bir çıkış yaptı. Dresen’in filmleri, portresini çizdiği figürlere olan yakınlığı ile bilinir; ayrıca yaşam dünyalarını ve ortamı ayrıntıları göz önünde tutarak betimler. Çalışmaları için birçok ödül alan Dresen, ayrıca Adolf-Grimme Ödülü’nü, Hessen ve Bavyera Ödülü’nü ve Alman Film Ödülü’nü de almıştır.


24.9.2007, 19.30
„Geceyi Bekleyenler“
Almanya, 1998/99, 90’
Oyuncular: Dominique Horwitz, Meriam Abbas, Michael Gwisdek, Oliver Bäßler, Susanne Bormann

Haberin Devamı

Berlin’de bir gece, rastlantılar ve birbirinden farklı üç çift. Angola’dan gelen küçük Feliz’e havaalanında rastlayan ve birdenbire onun sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalan yaşlı işadamı Peschke. 100 Mark bulunca otelde rahat bir yatakta yatmak isteyen yersiz yurtsuz Victor ve Anna çifti. Son olarak da taşradan gelen ve eroin bağımlısı fahişe Patty’de büyük aşkı arayan Jochen. Engelsiz ve yanlış anlamaların olmadığı bir ilişki yoktur. Bölümlerden oluşan bir film.


25.9.2007, 19.30
„Kadın Polis“
Almanya, 2000, 96’,Televizyon filmi
Oyuncular: Gabriela Maria Schmeide, Axel Prahl, Jevgenij Sitochin

Anne, „insanlarla ilgilenmeyi“ sevdiği için polislik eğitimi alır. Her günü, Rostock’daki sorunlu bir mahallede suç ve aile içi şiddet olayları ile geçer. Anne, özel hayatında iki erkek arasındadır. Bunlardan biri evli olan Mike, öbürü ise küçük suçlara karışan Ivan’dır. Ivan’ı seçmesi onu özel gereksinimleri ile mesleki sorumlulukları arasında çatışma içine düşürür.

Haberin Devamı

26.9.2007, 19.30
„Yolun Yarısında“
Almanya,  2001/2002, 111’
Oyuncular: Steffi Kühnert, Gabriela Maria Schmeide, Thorsten Merten, Axel Prahl

„Yolun Yarısında“ Uwe’nin hayatını kazandığı sosis büfesinin ismidir. Karısı Ellen ile beraber Frankfurt/Oder’da beton bir sitede oturmaktadır. Evlilikleri sıkıcı ve tekdüzedir. Arkadaş oldukları Katrin ve Chris Düring çifti ile olan buluşmaları hayatlarına değişiklik getirmektedir. Ellen ve Chris, Katrin tarafından suçüstü yakalanınca, hep beraber bir kahve içerek durumu açıklığa kavuşturmak zorunda kalırlar. „Yolun Yarısında“ belgesel karakteri olan uzun metrajlı bir filmdir.


27.9.2007, 19.30
„Willenbrock“
Almanya, 2004/2005, 107’
Oyuncular: Axel Prahl, Inka Friedrich, Anne Ratte-Polle

İkinci el araba satan Willenbrock’un hayatında herşey yolundadır. İşleri büyümektedir, evliliğinin yanısıra çeşitli ilişkiler yaşamaktadır. Fakat bu derli toplu ve düzenli dünya, acımasız bir saldırı sonucunda karmakarışık olur. Hayatını sorgulamaya başlar. Film, Christoph Hein’in bir anlatımına dayanmaktadır.


28.9.2007, 19.30
„Berlin’de Yaz“
Almanya, 2004/2005, 107’
Oyuncular: Inka Friedrich, Nadja Uhl, Andreas Schmidt

Berlin’deki ılık yaz akşamlarını iki kız arkadaş Nike ve Katrin büyük bir apartmanın balkonunda geçirmektedirler. Bol miktarda şarap içerek, hayatın sorunları üzerine çoğu zaman sabahın erken saatlerine kadar konuşurlar. Başarısız olan akademisyen Katrin başvurular ve iş görüşmeleri arasında gelip giderken, yaşlı bakıcısı olan Berlinli alımlı Nike biraz refaha ulaşmıştır. Bunu da birdenbire hayatına giren uzun yol şöförü Roland ile paylaşmak istemektedir. İki kadının dostlukları Nike’in hayatındaki bu yeni adamla birlikte bir denemeden geçecektir.

Almanca, Türkçe altyazılı. Giriş ücretsiz.