KobiFikri mülkiyet teminat olacak

Fikri mülkiyet teminat olacak

04.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip Asan, “Türkiye Kredi Garanti Fonu ile bankaların fikri mülkiyet değerlemelerini teminat olarak kabul edebilmesi için bir Fikri Mülkiyet Sigortası sistemi kurma sürecindeyiz” dedi. “KOBİ’lerde Fikri Mülkiyet Yönetiminin Kalitesinin Artırılması” başlıklı uluslararası seminer video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Fikri mülkiyet teminat olacak

 

Burada konuşan TÜRKPATENT Başkanı Asan, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) iş birliğiyle düzenledikleri seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl yaşananların ekonomide rekabetçi, dayanıklı işletmeler ile fikri mülkiyetin önemini gösterdiğini belirterek, fikri mülkiyet ekosistemini sanayi, start up ve KOBİ’lere yakınlaştırmak için çalışmaların sürdürülmesi gerektiği söyledi.

Haberin Devamı

Asan, ekonominin, gücünü artık inovasyondan aldığını ifade ederek, fikri mülkiyetin lisanslama, satış, ticarileştirme alanlarında KOBİ’lerin değerini artırdığını dile getirdi. Fikri mülkiyetin banka teminatları açısından da bir değer olduğunu bildiren Asan, “Türkiye Kredi Garanti Fonu ile bankaların fikri mülkiyet değerlemelerini teminat olarak kabul edebilmesi için bir Fikri Mülkiyet Sigortası sistemi kurma sürecindeyiz” diye konuştu. WIPO Genel Direktörü Daren Tang de şunları söyledi:

“KOBİ’ler dünyadaki bütün şirketlerin yüzde 90’ını oluşturuyorlar. Türkiye’de 3.5 milyon KOBİ olduğu tahmin edilmekte. Fikri mülkiyet onlar için fikirlerini ürüne dönüştürmede, rekabet ve büyümede önemli bir yardımcı olabilir.” Tang, Avrupa’da yakın zamanda gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, KOBİ çalışanlarının, fikri mülkiyet korumasından yararlandığında kişi başına gelirinin yüzde 70 arttığına işaret etti.