KobiEsnafa ‘toptan çözüm’ portalı

Esnafa ‘toptan çözüm’ portalı

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toptan satışı internete taşıyan ToptanTR, yakın gelecekte, esnafın dükkanında kullanacağı eşyalardan sigorta işlemlerine kadar tüm ihtiyaçları karşılayan bir superapp olmayı hedefliyor.

Esnafa ‘toptan çözüm’ portalı

EBRU SUNGUR - Dijitalleşme çağında en geleneksel işlerin bile dönüşüm geçirdiğine tanıklık ediyoruz. Küçük esnafın toptancı merkezlerine gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden seçtiği ürünleri 81 il ve 922 ilçede dükkanlara teslim eden ToptanTR, toptan satışı dijitalleştirmesiyle dikkat çekiyor. ToptanTR Kurucu Genel Müdürü Sezgin Şener, “Küçük esnafın büyük zincir mağazalarla rekabet edebilmesinin önündeki en büyük engel olan tedarik konusunu yenilikçi bir yaklaşımla çözüyoruz” diyor. ToptanTR’nin bir teknoloji ve iş geliştirme şirketi olduğunu vurgulayan Şener şunları söylüyor:

Haberin Devamı

“Orta vadede esnafın tüm ihtiyaçlarını tek portal üzerinden karşılayabileceği bir superapp olarak esnafın tüm ihtiyaçlarını uçtan uca gidermek istiyoruz. Sadece rafında satacağı ürünler değil, dükkanının içerisinde ısınmak için kullanacağı sobadan, izleyeceği TV’ye, kullanacağı sarf malzemelerden, beyaz eşyalara kadar tüm malzemeleri alabileceği, TOPTANTRPOS ile daha avantajlı pos oranlarından faydalanabileceği, TOPTANTRSİGORTA ile tüm sigorta işlemlerini çok avantajlı fiyatlarla yapabileceği, uçak, otobüs, sinema, organizasyon gibi tüm biletleri sistem üzerinden satın alabileceği ve birçok esnafa ait platformlardan ek indirimler alabileceği bir model üzerine çalışıyoruz.”

Yatırımı öne çekti

Operasyonları 15 bin metrekarelik depoyla yönettiklerini belirten Şener şöyle devam ediyor: “Tüm depo ve sistemsel yazılımlarımız kendi yazılım ekiplerimizce geliştiriliyor. Şu anda 55 bin üyemiz var. Müşteri sayılarımız yükselen bir ivme ile arttığı için 2024 yılında planladığımız son teknolojik altyapı ile donatılan 20 milyon dolarlık yeni depo yatırımımızı 2023’ün ikinci çeyreğine çektik.”

Haberin Devamı

Tüketiciye sticker ile mesaj verecek

Tüketcilerde, ToptanTR üyesi esnafın ortak imajını oluşturma amaçlı çalışma yapacaklarını kaydeden Sezgin Şener şöyle dedi:

“Üye esnaflarımıza ToptanTR iş ortağı olduklarını ve bu sayede bol çeşit ve en iyi fiyatla ürün tedarik ederek sürdürülebilir bir ticari işletme olabildiklerini gösterecek ‘Bu işletme ToptanTR iş ortağıdır’ yazılı stickerlar vererek mağazada satılan malların güvenilir bir kaynaktan geldiğini de son tüketiciye göstermiş olacağız.”

Siparişte alt sınır yok

Sezgin Şener, ToptanTR’nin esnafa sağladığı avantajları şöyle sıraladı:

“Üreticilerin esnaflara ulaşmasını sağlamadaki kilit rolümüz sayesinde özel kampanyalar ve indirimler yapılmasını sağlayarak müşterilerimize başka toptancılarda bulamayacakları fiyatlar sunabiliyoruz. Bu sayede büyük perakendeciler ile rekabet için çok fazla şube açmak veya çok büyük adetlerde ürün almaya gerek kalmıyor. Bankalarla yapılan özel anlaşmalar sayesinde esnafımıza vade farksız özel taksit seçenekleri ve daha düşük komisyon oranları sağlayarak tüm kartlara özel avantajlı ödeme seçenekleri sunuyoruz. Bunun yanında havale/EFT’lerde özel indirim oranlarımız ve her alışverişlerde biriken ve hemen kullanılabilir puan opsiyonları sunmaktayız. Üye esnafımız ihtiyaç duydukları tüm ürünleri hiçbir alt sipariş tutarı sınırı bulunmayan platformumuzdan avantajlı fiyatlar ve ödeme koşullarından faydalanarak tedarik edebilirler.”