Kariyer Bolluca Çocuk Köyü, iş hayatına hazırlanıyor

Bolluca Çocuk Köyü, iş hayatına hazırlanıyor

08.09.2008 - 22:43 | Son Güncellenme:

DHL Express, 1992’den bu yana Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’yla (SHÇEK) yapılan protokol doğrultusunda, 0-6 yaş arası kimsesiz veya yetim, yardıma muhtaç çocukların alındığı Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Bolluca Çocuk Köyü’ndeki lise ve üniversite öğrencilerini iş dünyasına hazırlamak için eğitim veriyor.

Bolluca Çocuk Köyü, iş hayatına hazırlanıyor

Bu eğitim için, DHL Express ve Bolluca Çocuk Köyü işbirliğinde iki aşamadan oluşan bir proje hayata geçirildi. Çocukların, hayatlarını kendi başlarına idame edebilecek duruma gelinceye kadar (yüksek tahsil dâhil) vakfın güvencesi altında olduğu Bolluca Çocuk Köyü’ndeki gençleri iş dünyasına hazırlayacak projenin ilk aşaması 4 Eylül’de DHL Express Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bu aşamada verilen eğitimlerde, ‘etkili ve anlaşılır özgeçmiş hazırlama’, ‘nasıl iş aranır?’, ‘hangi işe uygun olabilirim?’, ‘iş arama süreciyle ilgili bilgilendirmeler’, ‘iş görüşmesine hazırlanma’, ‘iş görüşmesi öncesinde ve görüşme esnasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar’, ‘görüşmede nasıl sorularla karşılaşılabilinir?’ gibi işe alım sürecindeki temel konular esas alındı.

DHL Express İK Direktörü Ayla Kudret, eğitimin temel amacının Bolluca Köyü gençlerine iş ve staj görüşmesi süreçleri için deneyim kazandırmak olduğunu belirterek, “İçinde olmaya hiç fırsat bulamadıkları iş ortamıyla onları buluşturmak ve iş dünyasına küçük bir adım atmalarına yardımcı olmak bu amacımızı destekleyecektir” diyor.