TÜBİTAK gemisi Marmara'ya açıldı! Korkutucu sonuç tespit edildi
TÜBİTAK gemisi Marmara'ya açıldı! Korkutucu sonuç tespit edildiTÜBİTAK, Marmara Araştırma Gemisi'yle açılarak Marmara'da incelemelerde bulunan 9 bilim insanı, denizin alt tabakasında oksijenin tükenme seviyesine geldiğini belirledi. Başuzman Araştırmacısı Sabri Mutlu, "Şu an sıfır seviyesinde, eğer daha da altına inerse oksijensiz solunum gerçekleştirilmeye başlanacak. O zaman da Karadeniz'in dibi gibi hidrojen sülfür tabaka oluşmaya başlayabilir" dedi.
16.08.2022Gündem
Zooplankton Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Zooplankton Ne İşe Yarar?
Zooplankton Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Zooplankton Ne İşe Yarar?Su içerisinde yaşayan ve akıntıya bağlı bir şekilde hareket eden canlılara verilen isim planktondur. Genellikle tek hücreli ve mikroskobik boyutta canlılar olarak bilinse de okyanus bilimciler tarafından kopmuş yosun ya da denizanaları da plankton olarak tanımlanmaktadır. Hayvansal sınıfa giren zooplankton nedir, çeşitleri nelerdir? Zooplankton ne işe yarar tüm detaylarıyla derledik.
13.01.2022Yaşam
İki yeni zooplankton türü keşfedildi
İki yeni zooplankton türü keşfedildiABD Çevre Koruma Ajansı, Great Lakes bölgesindeki Eria Gölü'nde iki yeni zooplankton türü keşfedildiğini açıkladı.
10.08.2018Populer Bilim