Son dakika zararlı yazılım haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zararlı yazılım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zararlı yazılım haber sayfamızda...
Yerli yapay zeka 64 bin oltalama saldırısını engellediUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin 424 bin 156 zararlı internet adresine son bir haftada 282 milyon 33 bin erişim isteğini engellediğini bildirdi. Uraloğlu, ayrıca yerli yapay zekâ teknolojisi ile vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama saldırısı gerçekleştiren 64 bin 115 alan adına erişimin engellendiğinin altını çizdi.
Bakan Uraloğlu açıkladı: 119 terör yandaşı hesaba erişim engeli getirildiSon bir haftada 409 bin 736 adet zararlı internet adresine ulaşmak isteyen yaklaşık 141 milyon erişimin engellendiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Sosyal medya mecralarının da Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymalarını sağlıyoruz. Terör örgütlerine ait hesapları, internet sitelerini ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikleri de yakından takip ediyor ve erişim engeli getiriyoruz. 119 terör yandaşı hesaba erişim engeli getirdik.” dedi.
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kart şifreleri tehdit altındaKredi kartı ile internetten alışveriş yapanları, kullanıcı parolalarını tarayıcı üzerinden kaydedenleri tedirgin edecek gelişme yaşandı. Dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısında zararlı yazılım kullanılarak kişilerin verilerine erişim sağlandığı iddia edildi. Peki bilgiler tehlikede mi? Kredi kartları için bir risk var mı? İşte detaylar...
Türkiye'nin siber kalesi: USOM! 140 bin büyük saldırının önüne geçildiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla yaşanan olayların ardından, dünya genelinde siber tehditlerin bir kez daha gündeme taşındığını belirterek, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin çalışmalarının bu bakımdan stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.
Yemek siparişi verip dolandırıyorlar!Son dönemde gelişen teknoloji ve getirdiği kolaylıklarla beraber internet üzerinden yemek siparişleri de artmaya devam ediyor. Uzmanlar verilmeyen bir sipariş üzerine gelen linklere tıklanmaması ve istenen kodların paylaşılmamasına dikkat çekiyor.
Dolandırıcıları şarj etmeyin!Cep telefonunuzu kafelerde bulunan ücretli şarj aletleriyle veya otobüs, otogar, havalimanı gibi yerlerdeki USB girişli istasyonlarda şarj ediyor musunuz? Cevabınız evetse; dikkat! Veri hırsızlığı riskiyle karşıya karşıya kalabilirsiniz.
Cepteki casus siz uyurken çalışıyor! Kaçak yayın pahalıya patlıyorTelefonlara indirilen kaçak yayın uygulamalarına gizlenmiş casus yazılımlarla bankacılık uygulamaları üzerinden hesaplardaki paraların başka hesaplara aktarıldığı ya da kredi çekildiğine yönelik şikayetler artıyor.
Bakan Uraloğlu: 10 yılda 330 bin siber saldırı engellendiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, siber olaylara müdahale mücadelesinde Türkiye'nin çok iyi bir konumda olduğunu belirterek, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)'nin kurulduğu 2014 yılından bu yana toplamda 330 binin üzerinde Zararlı Yazılım ve Siber Saldırı bağlantısı tespit etti ve bu bağlantılara erişimi engelledi.” dedi.
14 Şubat öncesi dijital aşk! ‘Sevgili’ tuzağıUzmanlar, “14 Şubat Sevgililer Günü” öncesi dijital aşk tuzakları konusunda uyardı. Dolandırıcılar internette sahte profil kullanarak sevgili arayanları kandırıyor.
İBB adıyla binlerce kişiye gönderildi! Mesajı açan yandıDolandırıcılar yeni yılda da boş durmadı. 'Oltalama Saldırısı' olarak bilinen yöntemle vatandaşların e-devlet şifrelerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı'ndan atılmış gibi görünen mesajlarla kendilerine kurban arıyor.
Sakın tıklamayın! ‘Beğen, parayı kap’ tezgâhıSon günlerde Whatsapp üzerinden beğeni yaparak günlük 1500 TL’ye kadar para kazanabileceğiniz yönünde mesaj aldıysanız, her an dolandırılabilirsiniz.
e-Devlet'ten veri sızdırıldı iddiası! 'Gerçeği yansıtmamaktadır'e-Devlet Kapısı kullanıcılarının giriş bilgilerinin sızdırıldığı iddialarının asılsız olduğu belirtilerek, "25 Şubat 2023 tarihinde ortaya atılan e-Devlet Kapısı kullanıcılarının giriş bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.
Cebimizdeki yabancı masum değilTeknolojinin hayatımıza kattığı yeni tehdit; siber dolandırıcılık. HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Özarar, “mağdur tehlikeli bir siteye girmese ya da bir bağlantıya tıklamasa bile saldırganlar cihaza girip verilerinizi ele geçirebilirler” dedi.
EGM vatandaşları uyardı: Böyle mesaj gelirse dikkat!Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son dönemde dolandırıcılık ve zararlı yazılım amacıyla vatandaşların mail adreslerine gönderilen e-postalara karşı uyarıda bulundu.
EGM'den çok önemli 'e-posta' dolandırıcılığı uyarısıEmniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ve EUROPOL'den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım amaçlı e-postalar gönderildiği tespit edilerek, vatandaşların bu tarz iletilere itibar etmemesi istendi.
Bakan Karaismailoğlu: Kurumları hedef alan siber saldırılar azaldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'de kurum ve kuruluşları hedef alan siber saldırıların sayısının 2021'de 84 bin 113'e gerilediğini belirterek, "Yerli ve milli uygulamalarla siber kalkanını günden güne güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Japonya’da Emotet siber virüs alarmıJapon siber güvenlik uzmanları, dünyaca ünlü zararlı yazılım Emotet'in ülkede yeniden yayılmaya başladığını açıkladı.
Yemeksepeti'ne büyük ceza!KVKK'nin internet sitesinde yer alan kararda, Yemeksepeti'ne ilişkin veri ihlali bildiriminin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince incelenerek sonuçlandırıldığı ifade edildi.
Fuat Oktay: Siber vatan sınırlarımızı korumak, topraklarımızı korumak kadar önemliCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Siber vatan sınırlarımızı korumak, topraklarımızın her bir karışını korumak kadar önemlidir. Yerli ve milli projelerle siber tehditlerin en az maliyetle en kısa sürede tespit edilmesini ve önlenmesini sağlıyoruz" dedi.
Koronavirüs sonrası çarpıcı veri! '7 saat 57 dakika'Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "We Are Social, 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınladığı küresel internet kullanımı raporunda bağlılığımızı ortaya koymakta. Ülkemizde internette geçirilen günlük süre 7 saat 57 dakika. Günlük uyku ihtiyacımızın 8 saat olduğu düşünülürse, günlük uyuduğumuz süre kadar internette vakit geçiriyoruz" dedi.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandıCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e giriş sayısının 2019 yılında 1,1 milyar olduğunu belirterek "Geçen sene 2,3 milyar kez, bu sene de Kasım ayına kadar 2,7 milyar ve sene sonuna kadar da 3 milyarı bulabilir. Vatandaşlarımız evlerinden 3 milyar kez kamu hizmetlerini alabilir oldular." dedi.
Yerli ve milli uygulamalarla 500 binden fazla siber saldırı engellendiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, alınan önlemler ve geliştirilen yerli ve milli uygulamalarla 1 Ekim itibarıyla bu yıl 60 bin 795 siber saldırının engellendiğini belirterek, "2017-1 Ekim 2021 döneminde engellenen siber saldırı ise 502 bin 386'ya ulaştı." ifadesini kullandı.
Zararlı Yazılım ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.