Son dakika yüzey haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yüzey gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yüzey haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.966 yüzey haberi bulunmuştur.
Karbonat her sorunun çaresi değil! İçten içe mahvediyor, cilayı silgi gibi siliyorKarbonat, bir ev için en gerekli ürünlerden biridir. Hem mutfakta yemeklerde hem temizlikte gerçek bir jokerdir. Karbonatı yapısı gereği her alanda kullanabileceğiniz doğal bir ürün olarak görüyor olabilirsiniz ancak bu onu tüm yüzeylerde kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor. İşte karbonatın işe yaramadığı o alanlar!
Telefonlarda modifiye dönemi! 5 bin TL’ye 'iPhone 16 Pro'iPhone'un yeni modelleri adeta cep yakıyor. Yakın zamanda teknoloji devi iPhone 16 modellerini piyasaya sürmüştü. Ancak yüksek maliyetlerden dolayı telefonlarını yenileyemeyenler farklı alternatiflere yönelmeye başladı. Bu kapsamda eski telefonlar modifiye görerek son çıkan modellere döndürülmeye başlandı. Peki bu nasıl oluyor? İşte detaylar...
'İlk yerli ve milli sivil gözetim radarı Aralık ayında hizmete başlayacak'Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AI In The Sky etkinliğinde yaptığı açıklamada uçuş operasyonlarında yerli ve milli yazılım ve cihazları kullandıklarını belirterek “İlk yerli ve milli İnteraktif Radar Analiz ve Data Ekranımız (İRADE) ile ilgili havalimanına ait güncel meteorolojik veriler, ATIS bilgisi, notamlar, AIP ve radar görüntülerini tek ekranda toplayıp kullanıcıya sunan bir sistem kurduk. Yine, ilk yerli ve milli Sivil Gözetim Radarı’nı Gaziantep Havalimanı’na kurduk. Aralık ayı içerisinde kullanmaya başlamayı planlıyoruz. Çok Amaçlı Radar Ekranı kısa adıyla (ÇARE) sistemimiz de hava trafik kontrolörlerinin hava trafiğini etkin bir biçimde yönetmesine ve trafik emniyetinin en üst düzeyde sürdürülmesine imkân tanıyor.” dedi.
6 il için deprem uyarısı! 'Acil önlemler alınmalı’İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, kırılan fay uçlarındaki enerji transferinin, yeni depremlerin tetiklenmesine neden olduğuna dikkat çekti. 6 il için korkutan deprem açıklamasında bulundu.
Türk bilim insanlarından Mars için 'hayati' keşifGalaktik kozmik radyasyonu incelediler, uzay görevi süresiyle eşleştirdiler ve Mars'ta hamilelik ile ilgili dünyada ses getiren araştırmayı yayınladılar. Mars'ta kolonileşme hayalleri git gide yakınlaşırken işte Türk bilim insanlarının elde ettiği veriler...
Bodrum'da su krizi: 2 baraj kuruma noktasına geldiMuğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'u besleyen barajlardan Geyik ve Mumcular’ın su seviyeleri yüzde 7'ye düştü. Ölü hacimden su alındığını ve yaşanan kuraklıktan dolayı bölgede su streslerinin yaşandığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, “Her iki baraj da kurumuş durumda, hatta ölü hacmin altından da çekim söz konusu. Yüzey altı su kaynaklarımız da azalmış durumda” dedi.
Sebebi iklim değişikliği! İspanya'daki sel felaketi başka bölgelerde de görülebilirBoğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, İspanya'da can kayıplarına neden olan ve "soğuk damla" adı verilen hava olayının şiddetinin iklim değişikliği etkisiyle arttığını, benzer afetlerin başka bölgelerde de görülebileceğini söyledi.
Marmara Denizi'nde sessiz tehlike! '24 metreye kadar yayıldı'Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan oluşumun yeniden ortaya çıktığını açıkladı. Prof. Dr. Sarı, 23 Ekim ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği dalışlarda tehlikenin 10 metreden başlayarak 24 metre derinliğe kadar yayıldığını belirtti.
Marmara Denizi'nde sessiz tehlike! '24 metreye kadar yayıldı'Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında büyük zarara yol açan oluşumun yeniden ortaya çıktığını açıkladı. Prof. Dr. Sarı, 23 Ekim ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği dalışlarda tehlikenin 10 metreden başlayarak 24 metre derinliğe kadar yayıldığını belirtti.
Deprem sonrası Türkiye'de ilk kez yapılıyor! 1 yıl içinde bitecekİzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmek, yerleşime uygunluk haritası çıkartmak ve iyi bir afet yönetimi için Deprem Master Plan çalışmalarına hız kazandırıldığını bildirdi.
Kazdıkça fışkırdı! Bin yıllık; tam 200 bin adet bulunduMardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu Mahallesi'nde 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Boncuklu Tarla'da "Geleceğe Miras Projesi" ile kesintisiz kazı yapılacak.
Türkiye'deki bu mağarada ortaya çıktı! Dünyada bir ilkMardin'de farklı dönemlere ait birçok tarihi kalıntı ve taş evin bulunduğu Gurs Vadisi'ndeki Uluköy Mağarası'nda yürütülen arkeolojik kazılarda ilk yaşamın izleri sürülüyor.
Mardin'de heyecan uyandıran keşif! 450 bin yıllıkMardin'de farklı dönemlere ait birçok tarihi kalıntı ve taş evin bulunduğu Gurs Vadisi'ndeki Uluköy Mağarası'nda yürütülen kazılarda ilk yaşamın izleri sürülüyor.
Buluntular neler söylüyor?Karain’de Orta Paleolitik katmanlardan çıkan yanmış yontmataş ve kemikler de pek çok şey anlatıyor. Belli ki Orta Paleolitik insanları ateşi kullanmayı ve üretmeyi biliyorlardı.
M.Ö 6800’den M.Ö. 4300’e… Doğu Ege’de ilklerin adasıGökçeada Uğurlu-Zeytinlik yerleşmesi, Doğu Ege adaları arasında besin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı yerleşik topluluklara ait kanıtlar sunan en erken yerleşmedir.
300 sayfalık bir kitabın son sekiz sayfasına bakmakÇanakkale’de bulunan İnkaya Mağarası, günümüzden 86 bin yıl öncesinden başlayarak 46 bin yıl boyunca Neandertallere ev sahipliği yapmış. Henüz çok başında olunan kazı çalışmalarında bugüne kadar 25 binden fazla taş aletin bulunması, burayı Paleolitik mağara kazılarında ayrıcalıklı bir konuma yükseltiyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Özer, tarihi 300 sayfalık bir kitap olarak düşündüğümüzde mağarada, bu kitabın son sekiz sayfasına baktığımızı belirtiyor.
Haritalar ortaya çıktı! 4.6 metrelik zemin kaymasının olduğu ilÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, bölgede yapılacak alt ve üstyapı çalışmalarında kullanılmak üzere haritalandırma çalışması yapıldı.
Haritalar ortaya çıktı! 4.6 metrelik zemin kaymasının olduğu ilÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, bölgede yapılacak alt ve üstyapı çalışmalarında kullanılmak üzere haritalandırma çalışması yapıldı.
ABD'li uzmanlardan çarpıcı Türkiye yorumu: Deprem tahmin edilenden daha büyük2020'deki Elazığ depremi ile 6 Şubat 2023 depremlerinin meydana geldiği ve sonrasında kırılmaların yaşandığı bölgenin ortasında farazi bir "sismik boşluk" olduğuna işaret eden uzmanlar, Malatya'daki depremin bu boşlukta meydana geldiğini iddia etti.
Yüzey ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.