Biz üç kişiydik şiiri - Yusuf HayaloğluYusuf Hayaloğlu şiirlerinde toplumsal konular, kişisel buhranlar ve daha pek çok konuyu işlemiştir. Yusuf Hayaloğlu'nun çok sayıda eseri başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok sanatçı tarafından bestelenerek müzikleştirilmiştir. Yusuf Hayaloğlu, gençlik yıllarından itibaren ressamlık, muhabirlik ve yazarlık gibi işler yapmıştır. Yusuf Hayaloğlu'nun şiirlerini besteleyen sanatçılar bu besteler ile çok sayıda ödül kazanmıştır.
Neylersin şiiri - Yusuf HayaloğluYusuf Hayaloğlu şiirlerinde toplumsal konular, kişisel buhranlar ve daha pek çok konuyu işlemiştir. Yusuf Hayaloğlu'nun çok sayıda eseri başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok sanatçı tarafından bestelenerek müzikleştirilmiştir. Yusuf Hayaloğlu, gençlik yıllarından itibaren ressamlık, muhabirlik ve yazarlık gibi işler yapmıştır. Yusuf Hayaloğlu'nun şiirlerini besteleyen sanatçılar bu besteler ile çok sayıda ödül kazanmıştır.
Ah ulan Rıza şiiri - Yusuf HayaloğluYusuf Hayaloğlu'nun çok sayıda eseri Ahmet Kaya tarafından bestelenerek müzikleştirilmiştir. Ah ulan Rıza şiirinde şair bir arkadaşının hayat hikayesini anlatmaktadır. İşte Ah ulan Rıza şiirinin sözleri.
Merhaba Nalan şiiri - Yusuf HayaloğluYusuf Hayaloğlu (15 Aralık 1953, Ovacık, Tunceli - 3 Mart 2009, İstanbul), şair, söz yazarı ve ressamdır.1953 yılında Ovacık'ta doğdu. Parasız yatılı sınavında Türkiye ikincisi oldu ve Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı okudu. Bir kısmı Elâzığ’da geçen lise eğitiminden sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim eğitimine başladı. Bir yandan da Cağaloğlu matbaalarına grafik işleri ve bijuteri atölyelerine takı ve aksesuar modelleri yapıyordu. 1972 yılında üniversite eğitimine ara vererek evlendi. Askerliğini Bornova, Burdur ve Konya 2. Ordu Karargahı'nda ressam olarak yaptıktan sonra Elazığ’da ulusal bir gazetede muhabirlik yaptı.İstanbul’a geri döndü. Yılmaz Güney ile tanışıp Güney Filmcilik’te çalışmaya başladı. Üç yıl boyunca burada senaryo, öykü, roman, afiş, poster ve kartpostal hazırlanmasında görev aldı. Güney dergisiyle yolculuğu sürerken gelen 12 Eylül sürecinde o da geçti Nizamiye kapılarından. Çıktığında Cağaloğlu'nda açtığı atölyesinde matbaa ve yayınevlerine resim-grafik işleri yapmaya devam etti.Kız kardeşi Gülten'in 1979 yılında Ahmet Kaya ile evlenmesi hayatında yeni bir dönüm noktası oldu. Ahmet Kaya'nın onun yıllardır karaladığı ve bir kenara koyduğu şiirlerle tanışmasıyla aralarında 13 yıl sürecek bir üretim ortaklığı başladı. Bu süreçte “Yorgun Demokrat”, “Adı Bahtiyar”, “Ayrılık Hediyesi”, “Hani Benim Gençliğim”, “Başım Belada” gibi pek çok esere imza atarak bir döneme damga vurdular. Hayaloğlu ayrıca “Dağlarda Kar Olsaydım”, “Nankör Kedi”, “Sen Ağlama Yar” gibi şarkılar yapıp Ferhat Tunç'tan, Fatih Kısaparmak, İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses'e kadar pek çok sanatçı ile çalıştı. 1999 yılında Ahmet Kaya için yazdığı “Giderim” yılın şarkısı oldu.Ahmet Kaya'nın Türkiye'den ayrıldığı yıl Ah Ulan Rıza isimli ilk albümünü çıkardı. 2002'de Gözleri İntihar Mavi isimli ilk şiir kitabını yayınladı. Kitabı 48. baskıya ulaşarak bir rekora imza attı. Üst üste gelen ağabeyinin, Ahmet Kaya'nın ve annesinin ölümü ile sıhhatini büyük ölçüde kaybetti. Her şeye rağmen eserlerini yaratmaya devam etti.Akciğer kanserine yakalanan Hayaloğlu, 3 Mart 2009’da tedavi gördüğü Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde sabaha karşı çoklu organ yetmezliğinden 56 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cenazesi Küçükarmutlu Cemevi'nde ve Yeniköy Merkez Camisi'nde düzenlenen iki törenin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.