Yılkı Atı - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa SayısıKitapların hayatımıza olan yararlarını inkar etmek mümkün değildir. Kitaplar son derece etkiletici olmakla birlikte insanlara da çeşitli konularda ders verir. Özellikle bazı kitapların özetleri bile sık sık tercih edilir. Yılkı Atı kitabi özeti, konusu, karakterleri ve sayfa sayısını sizler için derledik.
Isparta'da dehşet görüntü! Açlıktan öldülerIsparta'nın Sütçüler ilçesinin yayla kesiminde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan 7 yılkı atı öldü. 6 at da köylüler tarafından açlıktan ölmek üzereyken bulundu.
Isparta'da dehşet görüntü! Açlıktan öldülerIsparta'nın Sütçüler ilçesinin yayla kesiminde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan 7 yılkı atı öldü. 6 at da köylüler tarafından açlıktan ölmek üzereyken bulundu.
Ölümle burun burunaSamsun-Ordu karayolu kenarında başıboş bulunan yılkı atları sürücüler için büyük risk oluşturuyor.Samsun-Ordu karayolunun Terme ilçesi Söğütlü-Elmaköy mevkisindeki tarlalarda otlayarak yaşayan yılkı atları trafikte tehlike saçıyor. Zaman zaman bariyerlerin açık kısımlarından yoldan karşıya geçmeye çalışan yılkı atları, ölümlü trafik kazalarına da sebep olabiliyor. Belediyenin zaman zaman toplattığı atlar bilinmeyen nedenlerden dolayı, konuldukları yerden ayrılarak buralara geliyor.
Anadolu’nun özgür atları ‘Yılkı’…Kayseri’de Erciyes Dağı etekleri. Sürü halinde koşan Yılkı atları, izleyenleri büyüleyici bir gösterinin içine çekiyor. Yılkı atları, özellikle köylüler tarafından maddi imkansızlıklar nedeniyle doğaya bırakılıyorlar. Bir süre sonra bu atlar doğaya tam olarak uyum sağlamaya, vahşileşmeye başlıyor. Bir anlamda özgürleşiyorlar. Renkleri çok özel: Yağız, al, kır, doru, kula, boz, ahreç. Çok dayanıklılar, gerekirse bir gün boyunca su içmeden durabiliyorlar. Tehlike anında bir araya gelip, beraber hareket ediyorlar. Sadece Kapadokya bölgesinde 10 bin dolayında Yılkı atı olduğu tahmin ediliyor. Daha önce bu sayı çok fazlaymış.Ancak, sanayileşme ve kentleşme nedeniyle atların yaşam alanları her geçen gün daralıyor. Sert kış koşulları, kurt saldırıları ve araba çarpması atların yok olmasına neden oluyor. Azda olsa Yılkı atlarını çoğaltmayı hedefleyen, turizmin parçası haline getirmeye çalışanlar var. Bu gönüllüler sayesinde son yıllarda turistlerin Yılkı atlarına ilgisi arttı. Özellikle fotoğraf gruplarının. Bu atları doğal ortamlarında yakalamak güç. İnsanları yanlarına yaklaştırmıyorlar. Bu nedenle en iyi alternatif çiftlikler. Bölgede sadece iki çiftlik bulunuyor ve buda yetersiz. Destek gelmez, bilinçli planlama yapılmazsa, Yılkı atlarınının soyları birgün tükenecek.