Son dakika yeni eğitim yılı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeni eğitim yılı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeni eğitim yılı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.187 yeni eğitim yılı haberi bulunmuştur.
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Müfredatımız milli ve manevi değerleri içeriyorMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Tekin, "Bu milletin bekasını güvence altına almak için, ortak değerlerimiz doğrultusunda çocuklarımızı yetiştirmek için müfredata bu unsurları da biraz daha farkındalığını artıracak şekilde çocuklarımızla paylaştık" dedi.
İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN, BİTTİ Mİ? MEB 2024-2025 ilkokul yeni kayıtları nasıl yapılır?Yeni eğitim ve öğretim yılında ilkokul kayıt tarihleri velilerin gündeminde. Eylül ayında okullar açılıyor ve dersler başlıyor. İlkokul 1. sınıfa başlayacak sayısız öğrencinin velisi ise ilkokul kayıt dönemine odaklandı. Peki, yeni eğitim yılı ilkokul kayıtları ne zaman?
Özelde okumanın maliyeti katlanarak artıyor! 3 diploma 13 kilo altınAnaokulundan lise son sınıfa kadar 13 yıl özel okulda okumanın maliyeti yemek, kırtasiye, servis, özel kurslar hariç 31 milyon TL’ye ulaşıyor; yani yaklaşık 1 milyon dolar. Tümü ücretli okunursa ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere alınan 3 diploma, kilosu 2.4 milyon TL’den 13 kilo altına mal oluyor.
Erken ergenlikte akıllı telefon etkisiTürk bilim insanlarının yaptığı iki araştırma, uzun süre akıllı telefon ve tabletlerdeki mavi ışığa maruz kalmanın, çocuklarda erken ergenlik riski yarattığını ortaya çıkardı.
Konteyner kentte ders zili çaldıDepremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ilk ders zili çaldı. Kentte bazı okulların ağır hasar alması nedeniyle 11 konteyner okul kuruldu ve öğrenciler dersbaşı yaptı. Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yeni ders yılı konteyner okullarda başladı.
Müdürler kurulu toplantısı gerçekleştirildi2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öncesi Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ile toplantısı gerçekleştirildi.
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandıTÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 9.09 olurken yıllık enflasyon yüzde 58.94 olarak açıklandı.
Okullar açıldı: İstanbul'da trafik yoğunluğuAnaokulu ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında eğitime başlamasıyla, İstanbul’un birçok noktasında yoğun trafik oluştu.
2 ilde sel felaketi: 3 ölü, 1 bebek kayıp! Meteoroloji'den yeni uyarılar...Türkiye'nin birçok şehrinde şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Nevşehir ve Aksaray'da şiddetli yağışlarda 3 kişi hayatını kaybederken, kaybolan Asel bebek için arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan Meteoroloji'den yeni uyarılar da geldi.
Yeni eğitim yılı ‘cep’siz başlıyorOkulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
Okullar ne zaman açılacak? 2023-2024 yeni eğitim yılı ne zaman başlayacak? MEB açıkladı2023-2024 Eğitim yılının başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri büyük merakla arayışa geçti. Yaz tatili ne zaman bitecek, Okullar ne zaman açılacak soruları yoğun ilgi görüyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni takvimi...
Erken kayıt yasal değilÖzel okullarda erken kayıt adı altında yüzde 150’lere varan oranlarda yapılan zamlar, velileri isyan ettiriyor. Ancak ocak ayından önce zam oranı belirlemek kanunlara aykırı.
Bakan Özer açıkladı! Tüm okullara gönderildiMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay programı kapsamında Kırıkhan ilçesindeki Recep Atakaş Fen Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Buradaki töreninin ardından Bakan Özer, İskenderun ilçesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Okul yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Özer, okulların toplumdaki eşitsizliklerin dengelendiği yerler olduğunu söyledi.
Bakan Özer açıkladı! Tüm okullara gönderildiMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay programı kapsamında Kırıkhan ilçesindeki Recep Atakaş Fen Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Buradaki töreninin ardından Bakan Özer, İskenderun ilçesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Okul yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Özer, okulların toplumdaki eşitsizliklerin dengelendiği yerler olduğunu söyledi.
Okula alışamadılarYeni eğitim yılı başlayalı bir ay oldu. Ancak hâlâ ilkokul 1. sınıflarda ailesinden ayrılmakta zorlanan ve sürekli ağlayan; ortaokul ve lisede de sınıf içi kurallara uymayan ve okula gitmek istemeyen öğrenciler var Uzmanlara göre pandeminin devam eden etkileri başta olmak üzere yaz tatilinde istenildiği kadar bilgisayar kullanmak, oyun oynamak ve evdeki konforu aramak, okula uyum sorunlarının nedenleri arasında yer alıyor.
Öğretmenlerin de masraf listesi uzunOkulların açılmasıyla öğrenciler gibi öğretmenler de yeni eğitim yılı için hazırlıklarını tamamlama telaşına girdi. Bilgisayar, önlük, kalem, not defteri derken alınacaklar listesi uzayıp gidiyor. Bu masrafların karşılanabilmesi için MEB, öğretmenlere 1.325 TL tutarında eğitim yılına hazırlık ödeneği veriyor. Ancak öğretmenler bu rakamın artırılmasını talep ediyor
Yeni Eğitim Yılı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.