Tatlı tatlı zehirliyor! Yapay tatlandırıcıda acı gerçek...Araştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor...
Yapay tatlandırıcı kara listeye girdiDSÖ’ye bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, içeceklerden sakıza çok sayıda gıdada kullanılan yapay tatlandırıcı aspartamı, ‘muhtemel kanser yapıcı’ maddelere ekledi. Uzmanlar tatlandırıcı içeren gıdalara dikkat edilmesi uyarısında bulundu....
Yapay tatlandırıcılı içecek ve gıdalar hangi hastalıklara neden oluyor? Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, yapay tatlandırıcılı içecekler ve işlenmiş gıdaların, vücuda olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Üstündağ: "Yapay tatlandırıcılı ve işlenmiş gıdaları tüketirken iki kere düşünmemiz lazım. Muhakkak içerdiklerine bakmamız lazım. Şeker oranı nedir, tuz oranı nedir, bunlara bakılmalı. Doğal beslenme zincirimizde bulunmayan hangi yapay maddeleri, koruyucu ve katkı maddelerini içeriyor, bunlara bakıp değerlendirmemiz lazım" dedi.
Yapay tatlandırıcı tehlike saçıyorKayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yurt dışından gelen yapay tatlandırıcıların gıda yerine ilaç olarak Türkiye’ye sokulduğunu söyledi.