Dünyada ilk kez üretildi! Elektrik yerine nitrojen ile çalışıyorİklim değişikliği ile mücadele kapsamında dünya yeniden dönüşüyor. Bu kapsamda son dönemde sera gazı salınımını azaltmak için pek çok dönüşüm yapılıyor. Bunun en son örneği ise İsrail'de geliştirilen bir cihaz oldu.
Girişimciler için kurbağa yetiştiriyorlarMersin'in Aydıncık ilçesinde, bazı Avrupa ülkelerinde rağbet gören kurbağa bacağını ihraç edecek girişimcilere destek olmak amacıyla kurulan tesiste, bin 500'ün üzerinde anaç kurbağa ve binlerce yavru üretildi.Aydıncık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömerkahyaoğlu Elde edilen anaç kurbağalar, kurbağa üretimi yapmak isteyen girişimcilere ücretsiz verilecek. Böylece ilçede hem istihdam sağlanacak hem de ekonomiye yeni bir ihracat alanı eklenecek" dedi.Mersin'in Aydıncık ilçesinde, bazı Avrupa ülkelerinde rağbet gören kurbağa bacağını ihraç edecek girişimcilere destek olmak amacıyla kurulan tesiste üretilen binlerce kurbağa, talep eden yatırımcılara ücretsiz verilecek. Aydıncık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, işlenen kurbağa bacaklarının dünya mutfaklarından talep görmesi üzerine ilçedeki girişimcilere alternatif bir ürün sunmak için harekete geçti.Müdürlük, kurbağa bacağı üretiminde tercih edilen sulak alanlardan canlı yakalama yönteminin yerine yavrudan anaçlığa kadar kurbağaların yetiştirildiği tesis kurdu.İlk olarak 300 kurbağayla başlanan çalışmada, bin 500'ün üzerinde anaç kurbağa ve binlerce yavru üretildi.İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Ömerkahyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 300'ü kapalı 500 metrekarelik alana kurulu tesiste kurbağa üretiminin hızla devam ettiğini söyledi.
Bitlis Eren Üniversitesi bölgenin ilk elektrikli arabasını ürettiBitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü Öğretim Görevlisi ve 6 öğrencisi Doğu ve Güney Doğu Bölgesinin ilk elektrikli arabasını üretti. "Eren" ismini verdiklerin araba saatte 80 kilometre hızla giderek şarj ömrü ise 300 kilometre yol kat edecek şekilde ayarlandı. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Yakup Şahin ve altı öğrencisi önümüzdeki günlerde Kocaeli'nde düzenlenecek TÜBİTAK proje yarışmalarında derece elde etmeyi hedefliyorlar. Bölgede tek olan bu aracı gece gündüz demeden yaparak yürür hale getiren Şahin ve öğrencileri, Bitlis'te de güzel şeylerin yapıldığını gösterdiler. Aracı bizzat sürerek test eden Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyerek, "Sizler benim gönlümün birincisisiniz sizlerden beklentim bu işi bu noktada bırakmamanızdır" dedi. Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Yakup Şahin ve öğrencilerini tebrik eden Rektör Yardım, "Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Bu projeyi TÜBİTAK'tan aldılar ve başarı ile bu noktaya kadar getirdiler. Bu tabi ki ciddi bir çalışma sonucudur. Bundan emeği geçen 6 arkadaşımızın arkadaşları belki eve gidip dinlenirken bu arkadaşlarımı hep bu işin peşinde dolaştılar. Aylar önce beraber başlamıştık bu işe bu noktaya getirecekleri yönünde inancımız sonsuzdu. Bu kararlılıklar sonunda kadarda işi takip ederek ilk aracımızı da yapmaya vesile oldular. Bizim arkadaşlarımızdan beklentimiz işi bu noktada bırakmamalarıdır. Katılacakları yarışmada sonuç ne olursa olsun onlar bizim gönlümüzün birincisi başımızın tacıdırlar. Bunu bilmeleri gerekir." dedi
185 terabayt manyetik kaset üretildiUzun yıllardır yeni bir depolama ürünü üzerinde çalışma yapan Sony, 185 terabayt veri depolayabilen manyetik kaset geliştirdi.