Son dakika Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.673 ulaştırma ve altyapı bakanlığı haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara'ya 23 yılda 728 milyar TL yatırımUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın ulaşım ve iletişim altyapısına son 23 yılda 728 milyar 40 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade etti. Bakanlık olarak Ankara’nın kent içi raylı sistem hattını 80,5 kilometre uzatarak 103,6 kilometreye çıkardıkların ifade eden Uraloğlu, “Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nda Etlik Şehir Hastanesi ile Pursaklar ve Çubuk bölgesindeki yapılaşmayı dikkate alarak projede revizyon başlattık. Önümüzdeki sene yapım çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cemil Acar hakkında müfettiş görevlendirildiğini bildirdiUlaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde (DHMİ) 21 Temmuz 1998 yılından beri görev yapan Cemil Acar hakkında müfettiş görevlendirildiği belirtilerek, "Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde elde edilen bulgulara yönelik bilgi ve belgelerle 21 Şubat 2025'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulmuştur." ifadeleri kullanıldı.
Bakan Uraloğlu: 2002'de 26 olan aktif havalimanı sayımızı 58'e çıkardıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2002'de 26 olan aktif havalimanı sayımızı en son Çukurova Uluslararası Havalimanı'mızı açarak 58'e çıkardık. Dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken 132 ülkede 352 noktaya yükselttik." dedi.
Antalya Havalimanı ek binası açıldı! Erdoğan: Devletimizin kasasından tek kuruş çıkmadıCumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binası Açılış Töreni'nde, "Artık Antalya Havalimanımız dünyanın her köşesinden 82 milyon misafire hoş geldiniz diyebilecek kapasiteye ulaştı. Bu projeyi kamu-özel işbirliği modeliyle devletimizin kasasından tek kuruş çıkmadan gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.
Antalya Havalimanı yeni terminal binaları yarın açılıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı yeni terminal binalarının açılışının yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, dış hatlar terminalini 224 bin metrekareye, iç hatlar terminalini ise 75 bin metrekareye çıkardıklarını ifade ederek, “Havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 82 milyona yükseltiyoruz. 90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı’ndan sonra yolcu kapasitesi en yüksek 2. havalimanı olacak” dedi.
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve altyapıya 290 milyar dolarlık yatırım yaptıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi'nin Fav Limanı'ndaki ilk faz çalışmalarının bu yıl tamamlanmasının planlandığını belirterek, "Çok yakında Irak ile Kalkınma Yolu Projesi'nin nihai anlaşmasını imzalayarak bu stratejik girişimi hayata geçirme yolunda önemli bir eşiği daha aşmayı planlıyoruz." dedi.
Bayramda fahiş fiyat ve korsan taşımacılığa 37,4 milyon lira cezaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında 2 bin 377 işletmeyi ve 63 bin 113 otobüs seferini denetlediklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “10 Mart-6 Nisan tarihlerinde otobüs işletmecilerine 8 bin 347 işlemde 37 milyon 400 bin 120 lira tutarında idari işlem uygulandı.” dedi.
İş göçünün rotası tersine çevrilecekTürkiye’de kırdan kente göçlerin süreceği ve kırsaldaki nüfusun azalmaya devam edeceği öngörülüyor. Bu kapsamda Tarım Bakanlığı, gıda arz güvenliği için gençlerin ve kadınların tarımsal üretimde kalması, kırsalın cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracak.
Antalya Havalimanı'nın kapasitesi 82 milyona çıkıyor!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binalarının açılışını 12 Nisan’da gerçekleştirecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Mevcut 90 bin 143 metrekarelik dış hatlar terminalini 224 bin metrekareye, 36 bin 859 metrekare olan iç hatlar terminalini ise 75 bin metrekareye çıkarıyoruz. Böylece, havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 82 milyona çıkarıyoruz.” dedi.
Bakan Uraloğlu son rakamı açıkladı: Elektrikli araç şarj istasyonu 11 bini, soket sayısı 28 bini aştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektrikli araçlara olan talebin ve üretimin artmasıyla birlikte Türkiye genelinde şarj altyapısının da hızla büyüdüğünü söyledi. Bakan Uraloğlu, 2025 yılı şubat ayı sonu itibariyle elektrikli araç şarj soket sayısının 28 bin 159’a, istasyon sayısının ise 11 bin 37’ye yükseldiğini kaydetti.
Bayramda kavimler göçü! Milyonlar bu yolları kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arefe gününü de kapsayan 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde otoyollardan toplam 8 milyon 425 bin 491 aracın geçiş yaptığını kaydetti.
Bayramda kavimler göçü! Milyonlar bu yolları kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arefe gününü de kapsayan 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde otoyollardan toplam 8 milyon 425 bin 491 aracın geçiş yaptığını kaydetti.
4 günde raylı sistemleri 2,9 milyon yolcu kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD tarafından işletilen yüksek hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistemleri, 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde 2 milyon 876 bin 475 yolcunun kullandığını bildirdi.
Bakan Uraloğlu'ndan Ramazan Bayramı mesajıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “Ramazan Bayramı’nın, başta Gazze olmak üzere, tüm mazlum halklara, aziz milletimize ve İslam âlemine sağlık, huzur ve esenlik getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Demir yolu projeleri için ihale ilanına çıkıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi (ETMIC)" için genel ihale ilanına çıkarken, maliyetin İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanan 246 milyon 400 bin avroluk finansmanla karşılanacağı belirtildi.
Yeni otoyol hizmete açıldı! Gabar petrolünü Batman Rafinerisi'ne taşıyacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batman-Hasankeyf Yolu’nu düzenlenen törenle hizmete açtı. Hasankeyf’e erişimi kolaylaştıran yolun aynı zamanda Gabar Dağı Petrol sahasından çıkarılan petrolün dağıtımında önemli bir güzergâh olacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Batman-Hasankeyf Yolu ile zamandan 96 milyon lira, akaryakıttan 46 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 142 milyon lira tasarruf elde edeceğiz.” dedi.
'Yüzen oteller' ile rekor yolcuKruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından Türkiye'ye, bu yıl 'yüzen otel' olarak da bilinen 39 kruvaziyer ile 62 bin 512 yolcu geldi. Ocak ve şubat ayında gelen bu yolcu ve gemi sayısı ile kruvaziyer turizminde rekor yaşandı.
Bakan Uraloğlu: İstanbul'a 4,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracağızUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Bulvarı'ndan itibaren Yavuztürk, Kazım Karabekir, Topağacı ve Ümraniye Spor Köyü istasyonlarını hizmete alarak İstanbul'a 4,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracaklarını belirterek, "İstanbul genelinde inşa ettiğimiz toplam hat uzunluğu da 188,3 kilometreye ulaşacak. Yeni projemizle Altunizade'den Ümraniye Spor Köyü'ne kesintisiz bir metro ulaşımı sağlamış olacağız." dedi.
Hobi amaçlı İHA uçuşlarına izin alma zorunluluğu kalkacakİnsansız Hava Aracı (İHA) Takip ve Trafik Yönetim Sistemi Projesi'nin hayata geçirilmesiyle İHA'ların kayıt ve uçuş izni süreçleri kolaylaştırılacak, yalnızca hobi amaçlı İHA uçuşları için ayrıca izin alınmasına gerek kalmayacak.
Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul- Tekirdağ arası yol süresi kısalıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kınalı-Malkara Otoyolu’nun 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun İstanbul’a kadar ulaşmasını sağlayacağını bildirdi. Bakan Uraloğlu, yol sayesinde İstanbul-Tekirdağ arasının 1 saatin altına, İstanbul-Çanakkale arasının ise 2 saate düşeceğini kaydetti. Uraloğlu, “Kınalı-Malkara Otoyolu’nun tamamlanmasıyla Osmangazi, Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale Köprüsü arasında kesintisiz otoyol bağlantısı sağlanacak.” dedi.
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.