Son dakika Ukrayna Rusya Savaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ukrayna Rusya Savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ukrayna Rusya Savaşı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.709 ukrayna rusya savaşı haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Ekonomide bütün göstergeler olumluCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çok açık ve net programa desteği var. Bu programın arkasında siyasi irade ve toplumsal sahiplenme var. Kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Bu etkiler dönemsel, kısa vadeli, sınırlı etkiler olarak kalacaktır." ifadeleri kullandı.
Gözler Riyad’daABD heyeti, devam eden diplomasi trafiği çerçevesinde Suudi Arabistan’da hem Ukraynalı hem de Rus yetkililerle ayrı ayrı görüşmeler yapıyor. Washington’ın, görüşmeleri Moskova ile Kiev arasında dolaylı müzakerelere dönüştürmeyi hedeflediği öne sürülüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür Özel şuursuzluk örneği sergilediİBB'ye yönelik soruşturma süreciyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Başkan dahil ana muhalefet partisi yöneticileri maalesef çok büyük şuursuzluk örneği sergilemiştir." dedi. Erdoğan, "Sokak teröristlerine kucak açanlar, polisin çocuklara pamuk şeker ikram etmesini dillerine doluyor." ifadelerini kullandı.
Son dakika! Putin'den ateşkes açıklaması: Tekliflere katılıyoruzRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Ukrayna'da ateşkes konusundaki tekliflere katılıyoruz ancak bunun uzun vadeli barışı sağlaması ve savaşın çıkmasına neden olan sorunlara çözüm sunması gerekiyor' dedi.
Çin'den ABD'ye vergi tepkisi!Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD'nin Çin'e uyguladığı gümrük tarifesini eleştirerek, "Çin-ABD ekonomik ve ticari ilişkileri karşılıklıdır. İş birliği yapmayı seçerseniz, karşılıklı olarak faydalı ve kazan-kazan sonuçları elde edebilirsiniz. Sadece baskı kullanırsanız Çin kararlı bir şekilde karşılık verecektir" dedi.
'Avrupa acilen tekrar silahlanmalı': Her ülke kendisi açıklayacak, Polonya'nın savaş matematiğiAvrupa liderleri, Lanchaster House'taki tarihi zirvenin ardından Ukrayna'ya barış gücü göndermeyi planlayan koalisyona katılmayı tartışıyor. Starmer 'Her ülke kendisi açıklayacak' derken Polonya Başbakanı Tusk'ın matematiksel asker çıkışı dikkat çekti. Leyen ise "Acilen tekrar silahlanmalıyız" dedi. İşte Ukrayna-Rusya savaşında yeni perdenin detayları...
İspanya'dan AB'ye ortak savunma projesi çağrısı!İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa'nın bütününün tehdit altında olduğunu ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortak savunma projesini hayata geçirmenin zamanının geldiğini ifade etti.
Erdoğan'dan Samsun'a otomobil fabrikası müjdesi: Hazırlıklar tamamlandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Çinli BYD markasının Manisa'ya 1 milyar dolarlık fabrika kuracağını söyleyen Erdoğan, " Yine bir başka Çin firması o da ayrıca Samsun'da yatırımını şu anda yapıyor. O da hazırlıklarını tamamladı. Çok kısa bir zaman içerisinde Samsun'da da bu markanın temelinin atıldığını göreceğiz." dedi.
Son dakika! Almanya'da seçim sonuçları belli oldu! Merz zafer ilan etti, Scholz mağlubiyetini kabul etti...Almanya’da yapılan genel seçimde ilk sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri yüzde 29 oy oranıyla birinci çıktı. Almanya seçimlerinde zaferini ilan eden başbakan adayı Friedrich Merz, 'Mutlak önceliğim Avrupa'yı güçlendirmek olacak. Böylece ABD'den bağımsızlığımızı elde edebiliriz' dedi. AfD'nin başbakan adayı Weidel, CDU/CSU ile "koalisyon görüşmelerine açık olduklarını" belirtti. Öte yandan Başbakan Scholz, seçim mağlubiyetini kabul etti.
Filistin toprakları müzakere konusu değilDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.
Emine Erdoğan ile Olena Zelenska sağlığına kavuşan Ukraynalı çocuğu ziyaret ettiUkrayna-Rusya savaşı nedeniyle 3 yıl önce Türkiye'ye getirilen, 'Ablefaron-makrostomi sendromu' hastası Myhailo Popazav (10), Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. Türkiye'yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'ya Popazav'ın durumu hakkında bilgi veren AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "2 yıldır takip ediyorduk. 15 ameliyat yapıldı" dedi.
Savaş mağduru çocuklara ziyaretCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska ile savaş mağduru Ukraynalı çocukların kaldığı Eryaman Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti.
Emine Erdoğan, Olena Zelenska ile Ankara'daki Ukraynalı yetim çocukları ziyaret ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska ile savaş mağduru Ukraynalı çocukların kaldığı Eryaman Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti.
Emine Erdoğan, Olena Zelenska ile Ankara'daki Ukraynalı yetim çocukları ziyaret ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska ile savaş mağduru Ukraynalı çocukların kaldığı Eryaman Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti.
Ukrayna Rusya Savaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.