Son dakika TÜRES haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan TÜRES gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan TÜRES haber sayfamızda...
Fahiş artışlar sonrası vatandaşlar elini ayağını çekmişti! 'Yüzde 100'e varan artış var'Son dönemde restoran ve cafelerdeki fahiş artışlar sonrası vatandaşlar dışarıda yeme içme yapmamaya başladı. Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarındaki işletmeler adeta sinek avlıyor. Fiyat artışlarının ardından mekanların müşteri bulamaması nedeniyle bir dernek üyelerine en az yüzde 10 indirim çağrısında bulundu. Peki şu anda 4 kişilik bir aile dışarıda yemek için ne ödüyor? Fiyatlarda daha fazla indirim olur mu? İşte detaylar...
İndirim çağrısına restoranlardan olumsuz yanıtTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl'ün geçtiğimiz gün ‘Restoranların bütün menülerde yüzde 10 indirim yapması' konusundaki çağrısı İstanbul'daki TÜRES'e üye olmayan restoranlarda karşılık bulmadı.
TÜRES'ten restoranlara indirim çağrısıTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, "Bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması konusunda TÜRES üyelerine ve sektöre çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.
Gıda endüstrisinde yapay zeka teknolojileri!Türkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünyanın dört bir yanından gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturacak.
Bahşiş ve servis ücretlerine ilişkin açıklamaTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen ve sektör çalışanlarının da faydasına olan kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini bildirdi.
Kafe, lokanta ve restoranlarda yeni dönem: Bakanlık denetlemeye başladı! Fiyatlarda düşüş olacak mı?Tüketicileri yakından ilgilendiren önemli karar 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla hayata geçirildi. Cafe, restoran ve lokantalarda fiyatlar artık görünür bir şekilde dışarıda yazacak. Peki düzenlemeye uyuluyor mu? TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, cafe ve restoranlardaki fiyatlarla ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı. İşte detaylar...
Lokanta kapısına fiyat zorunluluğu1 Ocak itibarıyla lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara konulması zorunlu olacak. Alınan kararla tüketicinin korunacağı belirtilirken, fiyatlara da denge gelmesi bekleniyor.
Fişteki KDV oyununa inceleme sinyali geldiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabına, bir vatandaşın yediği dönere içecek fişi kesip yüzde 1 KDV ödemesini eleştiren paylaşımını taşıyarak, “Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir” dedi.
Çöpe serpilen 100 milyar liraTürkiye’de her yıl 20 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu israfın başında serpme kahvaltı geliyor. Serpme kahvaltıdaki israfla yılda 100 milyar lira çöpe atılıyor. Milliyet bu çok önemli soruna ışık tuttu.
Veda yemeğiKanal D’nin, yapımını OGM Pic-tures’ın üstlendiği, üç sezondur reyting rekorları kıran ‘Camdaki Kız’ dizisi, 82’nci bölümüyle final yapmaya hazırlanıyor.
Et fiyatlarında artış lahmacunu da vurduEt fiyatlarında son iki ayda yüzde 50'yi bulan artış lahmacun fiyatlarını da etkilerken, ilçeden ilçeye farklı fiyatlar tartışmaya neden oldu. Başakşehir'de 85 liraya satılan lahmacunu Esenyurt'ta 20 liraya bulmak mümkün.
Yılbaşında restoranlar doluYılbaşı için geri sayım sürerken, restoranlar doluluklarını artırıyor. Yabancı turistlerin de doluluklara katkı yapması bekleniyor. Kişi başı fiyatlar bin TL’den başlayıp 10 bin TL’lere kadar çıkıyor.
Yemek bedeline yeni düzenlemeCumhurbaşkanı Erdoğan, yemek kartı zorunluluğunun kaldırılacağını ve nakit yemek bedeli tutarlarının vergi istisnası kapsamına alınacağını açıkladı. Yeme-içme sektörü temsilcileri, yemek kartı komisyon oranlarının müşterilere indirim olarak uygulanabileceğini ifade etti.
Turizm sezonu açıldı, işletmelerin eleman sıkıntıları başladıTurizm sezonunun açılmasıyla birlikte restoran ve kafelerde eleman sıkıntıları başladı. Ara elemanları turizm bölgelerine giden işletmeler aylık 5-6 bin liraya çalıştıracak eleman bulamıyor.
Restoranlar 5 milyar TL gelir yazacakYılbaşı gecesi restoran ve oteller yoğunluk yaşayacak. Rezervasyonların şimdiden dolu olduğu restoranlarda fiyatlar 300 TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. En çok ilgi müzikli ve sanatçılı mekanlara gösteriliyor. Yeni yıl kutlamalarında maske ve mesafe kurallarına uyulması için de uyarıda bulunuluyor.
Z kuşağı yükselişe geçiyor!İngiltere merkezli marka danışmanlığı şirketi The Franchise Company yöneticileri Efrah Ceyhan Atacan ve Aycan Helvacıoğlu, “Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı firmalara da destek veriyoruz” dedi
Lezzetten duman altı!Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “Coğrafya Lezzettir” temasıyla bu yıl 5. kez kapılarını açtı. Gastronomi konferanslarıyla başlayan festivalde, birbirinden ünlü şeflerin lezzet sahnesindeki şovları da yoğun ilgi gördü
Restoran ve turizmcilerden aşı çağrısıTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) yeni bir kapanma veya kısıtlamanın tekrar yaşanmaması için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olmaya davet etti.
Son dakika: Sosyal medyada o fiyatlar çok konuşulmuştu! 'Su 40 lira, çok normal...'Gelen son dakika haberine göre, Bodrum plajlarındaki yüksek fiyatlar bu yıl da gündemde. İşletme yöneticileri, son dönemde artan giderlerin ve personel maliyetlerinin fiyatlara yansıtıldığını söylüyor. Yeme-içme sektörü temsilcileri ise, “Bu bir arz-talep meselesi. Su 40 lira ama fiyatlar turistlere göre oldukça makul. Uygun fiyatlı yerler ve halk plajları da var” diyor.
Bu ne beach’im iş!Bodrum plajlarındaki yüksek fiyatlar bu yıl da gündemde. İşletme yöneticileri, son dönemde artan giderlerin ve personel maliyetlerinin fiyatlara yansıtıldığını söylüyor. Yeme-içme sektörü temsilcileri ise, “Bu bir arz-talep meselesi. Su 40 lira ama fiyatlar turistlere göre oldukça makul. Uygun fiyatlı yerler ve halk plajları da var” diyor.
Şimdi çalışma zamanıTürkiye, 1 Temmuz itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabını başlatıyor. Bu süreçle birlikte pek çok alandaki salgın sınırlamaları sona eriyor. “İyi bir başlangıç olacak, şimdi çalışma zamanı” diyen esnaf, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla da çarşı pazarda ve hizmet sektöründe hareketlilik yaşanmasını bekliyor
Türes ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.