Tadına bakan vazgeçemiyor! Günde 100 tane satıyor...Adana'da hastane yöneticiliğini bırakıp eşiyle birlikte tost dükkanı açan Önder Özel (36), "Günde ortalama 100 tost satıyoruz. Ispanaktan avokadoya farklı malzemeler kullanıyoruz. Adana gibi bir kentte kebaba karşı biz de farklı bir tat sunuyoruz" dedi.Merkez Seyhan ilçesi Toros Caddesi'nde geçen yıl hastane yöneticiliğini bırakarak tostçu dükkanı açan Önder Özel, hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.Eşiyle birlikte çalıştıklarını belirten Özel, onlarca çeşit tost yaptıklarını vurgulayarak, "Sağlık sektörünün içinden geldiğimiz için A'dan Z'ye her şeyi düzenleyerek yapıyoruz. Tamamen sağlıklı tostlar üretiyoruz. Aslında evde sürekli eşimle birlikte tost yapıyorduk. Yaparken hem eğleniyor hem de mutlu oluyorduk. Sonra bunun üzerinden neden para kazanmayalım diye düşündük.Çeşit konusunda İstanbul'daki arkadaşımız bize yardımcı oldu. Oradaki denediği tecrübe ettiği şeyleri biz de deneyimleyip üstüne katıp çoğalttık. Ispanaklı tosttan avokadolu tosta farklı malzemeleri tekrar tekrar deneyerek yaptık. Sonrasında zaten malzemeler çoğaldıkça ürün de çoğaldı. 72 farklı ham maddeyle tost üretiyoruz" dedi.
Tostçu ile dürümcünün kavgası ölümle bittiGaziantep'te tostçu ve dürümcü iki arkadaşın kavgası ölümle bitti. Dürümcü Murat Bodur, arkadaşı tarafından bıçaklanarak, öldürüldü. Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te bulunan iş yerinde dürüm satan Murat Bodur(45), Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi üzerinde bulunan ve arkadaşı Cuma A'ya(35) ait bir tost satan dükkana giderek arkadaşı ile sohbet etmeye başladı. Aralarında çıkan tartışma sonucu iki arkadaş birbirine girdi. Kavgada bıçakla ağır yaralanan Murat Bodur, olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada bıçaklanarak ağır yaralanan dürümcü Murat Bodur, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Murat Bodur'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi ve defin işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.
Tost reklam filmiyle satışları ikiye katladıAYDIN'da 5 yıldan beri büfesinde tost satan 54 yaşındaki Cengiz Çelik, ürünü tanıtmak için çektiği Reklam filmi sayesinde satışlarda patlama yaptı. Reklam filmi ise prodüksiyonuyla Hollywood filmlerini aratmadı.Efeler İlçesi Veysipaşa Mahallesi'ndeki 20 metrekarelik dükkanında yaptığı 'bazlama tostu'yla tercih edilen büfe işletmecisi Cengiz Çelik, yaptığı reklamla da dikkat çekti. Çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştıktan sonra büfe açarak tost yapmaya karar veren ve 5 yıldır kentte tost satan Çelik, Hollywood filmlerini aratmayan prodüksiyonuyla satışlarını ikiye katladı. Spesiyali olan bazlama tostunu sosyal medyayı kullanarak etkin olarak tanıtmak için reklam filmi yönetmeni Kerem Sarı ile temasa geçtiğini belirten Çelik, "Çektiğimiz kısa reklam filminde ben de oynadım. Piyasadan çok farklı bir ürün yapıyorum. Yaptığım bu farklı ürünü geniş kitlelere duyurmak için herkesten farklı bir tost reklamı yaptım. Sanal ortamda çok sayıda tostçu videosu var. Ama ben daha farklı yapmak istedim. Bundaki amacım hem satışı artırmak hem de dikkat çekmekti" dedi. Bazlamanın lezzetli bir ekmek olduğunu söyleyen Çelik, "5'inci yılımızın ilk gününden bugüne hiç boş durmadık. Satışlarımızı her zamankinden daha fazla olarak ikiye katladık. Müşterilere artık tost yetiştiremez olduk. Bazlama bildiğiniz gibi Anadolu'nun en çok bilinen ekmeğidir. İçine ne koyarsanız koyun çok farklı bir lezzet veriyor. Bugünkü müşterilerimizin öğleye kadar olanının tamamı Aydın dışından geldi. İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer illerden bir buraya tatile gelenler gelip bizi bularak bazlama tostu yedi" dedi. Kendisinin de oynadığı esprili bir reklam filmi çektiklerini ifade eden Sarı, sosyal medyada yayınlanan reklamın kısa sürede yüksek tıklanma oranına ulaştığını aktardı. Aydın'ın incirini tanıtmak amacıyla çekilen Süper İncir adlı filmiyle bu ürünü geniş kesimlere tanıtan yönetmen Kerem Sarı'nın çektiği tost reklamında yine ayrı filmde rol alan oyuncu Coşkun Kemer performan
'Ütü tost' yemek için kuyruğa giriyorlarAdana’da sosyal medya sayesinde popüler hale gelen "Tostçu Mahmut", ‘ütü tost’ ile farklı lezzet arayanların akınına uğruyor. Vatandaşlar 'ütü tost' yiyebilmek için kuyruğa girip dakikalarca sıra bekliyor. Seyhan ilçesi, Bey Mahallesinde bulunan küçük tablasında yaptığı ‘ütü tost’ ile kısa sürede sosyal medyanın aranan ismi olan Tostçu Mahmut, müşterilerine sipariş yetiştirmekte zorlanıyor.Sosyal medya üzerinden ‘ütü tost’ videosuyla yüz binlerce tık alan Tostçu Mahmut'un sahibi Anıl Kurt, müşterilerinin yoğun talebinden memnun. Babasından aldığı tostçuluk mesleğini 11 yıldır sürdüren Anıl Kurt, fenomen olmasını nedenini de yaptığı tostların lezzetinden kaynaklandığını belirtti.Özellikle sabah ve öğle saatlerinde öğrencilerin yanı sıra çevre esnafının ve Adanalı vatandaşların yoğun bir talebi ile karşı karşıya kaldığını belirten Anıl Kurt, dükkan açarak büyümek istediğini kaydetti. Kurt, “1973 yılından beri babam yapıyor. Bende 7 yaşından beri onun yanında kalarak öğrendim. Sucuğu, yumurtayı, domatesi kendimiz karıştırıyoruz. Tantuni gibi göze geliyor. Vatandaşlar seve seve yiyorlar. Destekleyen kişiler var. Bir zamandan sonra dükkan açmayı düşünüyoruz” dedi.Gaziantep’in meşhur tostçusu ‘Tostçu Erol’u rakip olarak görmediğini de ifade eden Kurt, “Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Rızkı veren Allah’tır” ifadelerini kullandı.Anıl Kurt, günlük 6 TL’den en az 150 tüm ekmek tost sattığını kaydetti.Yaklaşık 30 dakika boyunca sıra bekleyen ve daha sonra ‘ütü tost’u alan bir vatandaş, “Beklemeye değdi. Gerçekten güzel. Biz merkezden buraya yemeğe geldik” diye konuştu.Tostçu Mahmut’un yaptığı ütü tost ise, saç tava üzerinde sucuğun kavrulup üzerine yumurta, domates ve acı sosun dökülüp karıştırılmasıyla hazır hale geliyor. Karıştırılan malzemeler daha sonra ekmeğin arasına konulup ütü ile ekmeği de ısıtıp hazır hale getiriyor.