Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok'Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Ebru Baybara Demir, acıda birleştiklerini belirterek, dayanışma ile neler yapabileceklerini gördüklerini ve bu şekilde hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha çok bağlandıklarını söyledi.
Hepsi aynı yemeği yedi! 21 kişi Covid-19'a yakalandıSamsun'da taziye evinde cenazenin üçüncü günü bir arada yemek yiyen 25 kişiden 21’i Covid-19’a yakalandı. Bu kişilerin temas ettiği 80 kişi ise karantinaya alındı. Öte yandan Trabzon'da filyasyon ekiplerinin çalışmaları sonucu, koronavirüslü bir kişinin gittiği spor salonunda, temas ettiği 45 kişiye virüs bulaştırdığı ortaya çıktı.
Son dakika: Vatandaş isyan etti! Bunu yapmak için kredi çekiyorlarGüneydoğu Anadolu’da taziye çadırlarında, 3 gün öğle ve akşam yemeği veriliyor. Ölen aşirettense, gelen binleri buluyor. Taziye yemekleri için kişi başı 7-15 TL fiyat çıkaran yemek fabrikaları bile açıldı. Ancak taziye evi maliyeti için kredi çeken acılı ailelerin artmasıyla halk çareyi müftüye koşmakta buldu
Son dakika: Vatandaş isyan etti! Bunu yapmak için kredi çekiyorlarGüneydoğu Anadolu’da taziye çadırlarında, 3 gün öğle ve akşam yemeği veriliyor. Ölen aşirettense, gelen binleri buluyor. Taziye yemekleri için kişi başı 7-15 TL fiyat çıkaran yemek fabrikaları bile açıldı. Ancak taziye evi maliyeti için kredi çeken acılı ailelerin artmasıyla halk çareyi müftüye koşmakta buldu