Dünya tavuk etini neden çok seviyor?Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ve Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) “Tarımsal Görünüm 2020” raporu kapsamında 2020 yılında dünyada 325 milyon ton et üretildiği açıklandı. Raporda toplam üretimin %40,6’sı olan 132 milyon ton kanatlı eti ise dünyada en çok tüketilen et türü olarak karşımıza çıkıyor. OECD ve FAO’nun projeksiyon çalışmaları kapsamında özellikle tavuk eti önümüzdeki yıllarda da birinci sırayı koruyacak görünüyor.
Oruç tutarken tavuk ve hindi eti yerseniz bakın ne oluyorRamazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında proteinden zengin besinler yer alıyor. Bunların başında da tavuk ve hindi eti de var. İçerdiği yüksek protein sayesinde tavuk ve hindi eti sadece kaslarımızı kuvvetlendirmekle kalmıyor, pek çok vitamini de vücudumuza almamızı sağlıyor. "Beyaz et kırmızı ete göre neden daha sağlıklı?", "Tavuk ve hindi etinde hangi vitaminler var?", "Tavuk ve hindi eti satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?", "Ramazanda tavuk yemekleri tüketmek ne kadar sağlıklı?" diye soruyorsanız işte cevabı...
Tavuk ve hindi eti hakkında bilinmeyenlerSağlıklı beslenmede tavuk etinin önemli rolü olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Tavuk ve hindi eti hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Ramazan'da tavuk tüketinTavuk etinin, besin değeri açısından kırmızı ete benzediğini ancak daha az yağlı olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Ramazan'da tavuk eti tüketilmesini önerdi.
Tavuk ve hindi tüketmek için 10 sebepBESD-BİR uzmanlara sordu. İşte B2, B6, B12 gibi vitaminlerce oldukça zengin ve bazı mineraller yönünden de sağlıklı beslenme için avantajlı bir gıda maddesi olan tavuk ve hindi etini yemek için 10 neden...