Bir lezzet deniziYine büyük umutlarla balık sezonu açıldı. Yedi buçuk ay süreyle tekneler denizlerimizde balık avlayacak. İlk avda palamut balığı dikkat çekti. Benim en çok sevindiğim konu yerli ve milli balığımız sardalyaya ilginin artışı. Bol balıklı, sağlıklı bir sezon dileğiyle.
Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile ÖrnekleriÇocukların gelişiminde önemli yere sahip olan tekerlemeler "ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Halk edebiyatına özgü bir türdür. Tekerlemelerin masal, oyun, tören ve bağımsız olarak 4 çeşidi bulunur. Tekerlemeler hem eğlenceli vakit geçirmede hem de çocukların konuşma kabiliyetini geliştirmede önemli rol oynar. Çocukların yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Gerçek yaşamla ilgisi olmayan sözlerden meydana gelen söylemesi en zor, kısa, uzun, kolay, iyi diksiyon, komik, oyun, çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örneklerine içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
Hamsiyi pişirirken tüm faydasını yok ediyor! Böyle yapınca vücudu vitaminlere boğuyorHamsi faydaları saymakla bitmeyen besin. Omega-3 kaynağı olan hamsiyi yanlış pişirmek bütün faydasını yok ediyor. Hamsiyi pişirme şekliniz bu faydalı besinin vitamin ve mineral değerini katlıyor da katlıyor. Hamsiyi nasıl pişirmem gerekiyor diyorsanız bu içeriğimiz size göre…
Ramazan’da mezgit ve somon rağbet görüyorRamazan ayının balık sezonunun son günlerine denk gelmesiyle tezgâhlarda satışlar azaldı. İftarda balık tercih edenler ise mezgit ve somona rağbet gösteriyor.
Fosforuyla ünlü zargana balığı kilosu 60 liradan satılıyorKaradeniz’de en beğenilen balıklar arasında yer alan zargana (sarkan) görülmeye başladı. Fosforlu oluşuyla bilinen bu balığın, kemik sağlığı açısından yılda iki defa tüketilmesinin faydalı olduğuna inanılıyor.
Nasıl pişirdiğiniz yemeğin besin kalitesini etkilerSeçtiğiniz besinler kadar, onları nasıl hazırladığınız, pişirdiğiniz, sakladığınız da besin değeri üzerinde etki ediyor. Yemeğinizin kalitesi için nasıl pişireceğimizi de bilmeliyiz. Uzman Diyetisyen Betül Karakuş’a pişirme yöntemlerinin besin kalitesini ve sağlığımızı nasıl etkilediğini sorduk.
Palamut bolluğu yüzleri güldürdüBalık avı sezonunun açılışıyla birlikte balıkçı tezgâhları da şenlendi. Sezona güzel başlangıç yapan palamut balığı, fiyatının düşmesiyle dargelirliyi de mutlu etti. Balıkçılarda palamutun tanesi 25-60 TL arasında satılıyor.
Palamuttaki bolluk fiyatı dibe çektiSezonun başlaması ile denizlere açılan balık tekneleri kasa kasa palamut balığı ile dönünce, tezgahlarda fiyatlar düştü. Palamut 25 liraya gerilerken adeta yok satıyor.
Kilosu 15 lira! Kapış kapış satılıyorUskumruya benzerliğiyle bilinen kolyoz balığı Düzce'de tezgahları süslüyor. Kilosu 15 liradan alıcı bulan kolyoz lezzetiyle de herkes tarafından rağbet görüyor.
Hamsi Gürcistan'a kaçtıGeçtiğimiz haftalarda etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle hamsi sürüleri Gürcistan'a doğru kaçtı. Balıkçılar ise çareyi buzhane hamsisinde buldu.
Yılbaşında sağlıklı beslenme önerileriGelen yeni yılın coşkusunu kutlamak için çeşit çeşit ana yemekler, tatlı ve kuruyemişlerin bol bulunduğu yiyecek ve içecekler yılbaşı sofralarında yerlerini alıyor. Yılbaşında beslenme düzeni için başta kahvaltı olmak üzere tüm öğünlerin geçiştirilmeden tüketilmesinin ve yılbaşı sofrasında da dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, yılbaşı günü ve gecesi için beslenme önerilerinde bulundu.
Karadeniz'de yakalanan köpek balığı Erzurum'da sergilendiKaradeniz'de yakalanan 2 metre 40 santim uzunluğunda ve 220 kilo ağırlığındaki köpek balığı, Erzurum'a getirilerek bir balıkçıda sergilendi. Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdikleri köpek balığıyla fotoğraf çektirdi.
Karadeniz'de yakalanan köpek balığı Erzurum'da sergilendiKaradeniz’de yakalanan 2 metre 40 santim uzunluğunda ve 220 kilo ağırlığındaki köpek balığı, Erzurum’a getirilerek bir balıkçıda sergilendi. Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdikleri köpek balığıyla fotoğraf çektirdi.
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir? Orkinos Kızartma Ve Pişirme YöntemleriGünlük yaşam içerisinde ton balığı şeklinde bilinen Orkinos balığı sürü halinde gezen canlılardır. Kendilerinden daha küçük olan balıklar ile beslenmektedirler yerler ve bir hayli hızlı yüzmektedirler. Sizin için Orkinos balığının nasıl pişirildiğini ve kızartma yöntemlerini derledik.
Kaya Levreği Nasıl Kızartılır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?Kaya levreği, ülkemizde çok sık tüketilen yararlı balık türlerindendir. Özellikle kızartılması ve pişirilmesi konusunda bazı püf noktaları bulunmaktadır. Sizde kızartılması ve nasıl pişirildiği konusunda bilgi alımı yapabilir buna göre mutfak içinde bilgileri kullanabilirsiniz. Sizin için kaya levreği nasıl kızartılır? Tavada ve fırında nasıl pişirilir tüm detayları ile derledik.
Turna Balığı Nasıl Temizlenir? Tavada Nasıl Pişirilir?Turna balığı oldukça sevilen ve lezzetli balıklar arasında yer almaktadır. Balıkları lezzetli bir şekilde pişirmeden önce balıkların doğru bir şekilde temizlenmesi de oldukça önemlidir. Balıkları yemek için hazır hale getirmenin ilk aşamasında balığı doğru bir şekilde temizlemek yer almaktadır. Turna balığı nasıl temizlenir? Tavada nasıl pişirilir tüm detayları ile derledik.
Somon Balığı Nasıl Soslanır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?Somon balığı, yağ asitleri, omega-3 ve kalp damar hastalıklarını engellemek için vücudun gereksinimi olan B12 gibi vitaminleri içermektedir. Bu sebepten dolayı somon balığının yararları saymakla bitmemektedir. Vitaminler, proteinler ve mineraller bakımından oldukça zengin olan bir balık türüdür. Sizin için somon balığının nasıl soslandığını, fırın içinde ve tavada nasıl pişirilebileceğini derledik.
Alabalık Nasıl Soslanır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?Alabalık esasen tatlı su balığı olması nedeniyle sofralarda her dönem yer bulabilen, doğal yağlar açısından zengin, lezzetli ve oldukça doyurucu olan bir balık türüdür. Az kılçıklı olması nedeniyle kolay bir şekilde temizlenip yenilebilmektedir. Sizin için alabalığın nasıl soslandığını, fırında ve tavada nasıl pişirildiğini derledik.
Uskumru Balığı Nasıl Soslanır? Tavada Ve Fırında Nasıl Pişirilir?Uskumru bir çeşit deniz balığı olup uskumrugiller familyasına ait olan çok lezzetli bir balık çeşididir. Türkiye’de çok sayıda yetişen uskumru bakışı, mavi ve yeşil bir renge sahiptir. Yaklaşık olarak 30 cm boyunda olan uskumru, yaklaşık olarak 100-120 gram ağırlığına sahiptir. Uskumru balığı nasıl soslanır tüm detayları ile derledik.