Mersinli ustalar tantuniyi böyle yapıyor! Sırrı yüksek ateş ve hızda, lezzeti şahaneTantuni, Akdeniz’in güzide kenti Mersin’den sokak lezzetlerinden biri olmaktan çıkarak, tüm Türkiye’ye yayılmış hatta dünya mutfaklarını dahi etkilemeyi başarmış bir lezzettir. İncecik doğranmış etlerin, tam kıvamında hazırlanmış baharat ve yağ ile harmanlanarak yüksek ateşte pişirilmesi ile hazırlanır. Ancak bu özel lezzeti birkaç püf noktasına dikkat ederek evinizde de hazırlayabilirsiniz.
Tantuni nedir? Tantuni nasıl yapılır?Türk mutfağının ünlü yemeklerinden biri de tantunidir. Özellikle Mersin yöresinden çıkan ve ülke geneline yayınlan tantuni nedir? Tantuni nasıl yapılır?
Tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi ve malzemeleriMutfağımızın en sevilen yiyeceklerinden biri olan Tantuni, bu akşam sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'de yapılıyor. Peki Tantuni nasıl yapılır? İşte oldukça leziz bir Tantuni tarifi ve malzemeleri
Evde tantuni yapımıTantuni, Mersin ilimizin milli yiyeceği olarak anılabilecek yemeklerden sadece biridir. Tantuni bir çeşit et/tavuk dürümdür. Etin ya da tavuğun sacda/tavada pişirilmesi ve ince kıyım doğranmış maydanoz, soğan ve domatesle birlikte servis edilmesi ile özetlenebilecek bir yemek olan tantuni tarifi için yazımızı okuyabilirsiniz...