Sinsi katil hipertansiyonu A'dan Z'ye tanıma rehberiYüksek tansiyon yani tıp dilindeki adıyla hipertansiyon, uzun süre belirti vermeden ilerleyerek vücuda telafisi zor zararlar verebiliyor. Pandemi sürecinde de yüksek riskli hastalıklar grubunda yer alan hipertansiyonu kontrol altında tutmak için neler yapılmalı? Hipertansiyon kronik hastalık mıdır? Hipertansiyon için neden 'sinsi katil' deniyor? Stres, tansiyonu yükseltir mi? Büyük tansiyon neden yükselir? Küçük tansiyon neden yükselir? Doğru tansiyon ölçümü nasıl yapılır? Tansiyon ölçerken nelere dikkat edilmeli? Bilekten ölçen tansiyon aletleri güvenilir mi? 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kemal Erol, milliyet.com.tr Sağlık Editörü Senim Tanay Karakuş'un sorularını cevapladı.
‘Tansiyon ilacınızı bırakmayın’ uyarısı“Hipertansiyon ilacı kullanan hastalarda Kovid-19’un daha ağır seyrettiğine dair” hastaların endişesini giderecek bir araştırma yayımlandı. Araştırma kalp sağlığı alanında referans dergilerin başında gelen Journal of Human Hypertension’da yayınlandı. Sonuç; yüksek tansiyon ilaçları Kovid-19’a karşı hastayı güçsüz hale getirmiyor.
Son dakika... Corona virüs tedavisi için sürpriz ilaç bulunduGelen son dakika haberlerine göre; Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan bir ilaç sınıfının, yeni tip corona virüs (covid-19) enfeksiyonunun hafif geçmesini sağladığı ve hayatta kalma oranını artırdığı saptandı.
Evcil hayvan beslemek yüksek tansiyonu düşürüyor!Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Kemal Küçükersan, evde hayvan besleyen kişilerin kendini iyi hissettiğini açıkladı. Yapılan araştırmalara göre, hayvan besleyen tansiyon hastalarının yüzde 20-25'in üzerinde çok olumlu sonuçlar elde edildi hatta bu kişilerin kullandığı ilaç sayısında bile ciddi azalmalar görüldü
Tansiyonu ilaçsız düşürecek yöntem bulundu!Prof.Dr. Ayhan Olcay'a Doktorclub Awards'da 'Yılın Yenilikçi Dahili Bilimler Doktoru' ödülünü kazandıran stent yöntemi, tansiyon ilaçlarını tarihe karıştırabilir. Eğer tüm çalışmalar olumlu giderse bu yöntem, 5 yıl içerisinde insanlara da uygulanabilir hale gelecek. İşte nöromodülatör stent sistemi ile ilgili tüm detaylar...