Kolay kahvaltı tarifleriHaftanın en çok beklenen günü şüphesizdir ki kahvaltılarından dolayı Pazar sabahlarıdır. Tüm aile, arkadaş ya da yakınlar toplanıp keyifle ve saatlerce süren kahvaltı eşliğinde buluşur. Peki, size birbirinden kolay kahvaltı tarifleri versek pazar kahvaltıları daha lezzetli olmaz mı? İşte Pazar kahvaltılarınıza ayrı bir lezzet katacak kolay kahvaltı tariflerimiz…
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuşTürk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyorTürk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Tam Kararında TariflerVictoria kekMALZEMELERKeki için:200 gram pudra şekeri (1 buçuk su bardağı)200 gram tereyağı (yumuşak)4 adet yumurta200 gram kek unu (1+dörtte üç su bardağı)4 gram karbonat (2 çay kaşığı)20 mililitre süt (2 yemek kaşığı)1 paket vanilyaKreması için:400 gram labne peyniri50 gram krema (çeyrek su bardağı)80 gram pudra şekeri (yarım su bardağı)Ara kat için:200 gram çilek reçeliYAPILIŞIKeki için; ilk önce un, karbonat ve vanilyayı karıştırıp kenara park ediyoruz...
Gez Trakya'yı gör dünyayıAyçiçeği tarlaları, üzüm bağları, Hıdırellez coşkusu, Istranca’daki mor yapraklı orman gülleri… Kakava şenlikleri, halaylar, şarkılar, renkli kâğıtlara yazılan dilekler… Zurna ve darbuka sesleri! Şaheser Selimiye Camii… Trakya, Türkiye’nin olağanüstü bir parçası
“Bu bir protesto değil, bir tercih”Oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı, 2.5 aydır perşembe ve cuma günleri pazarda, kendi eliyle yaptığı süt reçellerini satıyor. Bunun bir dizi sektörü protestosu olduğunu söyleyen haberlere ise tepkili: “Ben zevk aldığım için bunu yapıyorum”
Sabahların parlayan yıldızı: PankekAmerikan kahvaltı kültürünün önemli lezzetlerinden pankekler, tatlı menülerinden sonra şimdi de kahvaltı sofralarımızda...
SELÜLİTLE MÜCADELE - 5 GÜNLÜK SELÜLiT KARŞITI MÖNÜDünyaca ünlü dermatolog Dr. Howard Murad, ‘Murad Selülit Çözümü’ adlı kitabında beslenmeyle selülit oluşumuna arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor. İşte Dr. Murad’ın 5 günlük selülit karşıtı yemek mönüsü
İSTANBUL’UN UNUTULAN LEZZETLERiAlfa Yayınları’ndan çıkan ‘İstanbul’daki Gizli Mutfak’ kitabında Osmanlı İstanbulu’nun kaybolan tatlarını ortaya çıkaran Ayşe Güzelsoy, zengin sofralar yaratmanın tüyolarını veriyor. İşte kitapta yer alan 100 İstanbul yemeği arasından seçtiğimiz tarifler
Sofranın en keyifli zamanı: KahvaltıKızarmış ekmek kokusu, yeni demlenmiş çay tadı veya dumanı tüten kahve… Kahvaltının rengi de, dokusu da, duygusu da farklıdır.
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayızGönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü