Son dakika su ürünleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan su ürünleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan su ürünleri haber sayfamızda...
Son dakika: Bakan Yumaklı duyurdu! 2025 yılında zorunlu olacakBakan Yumaklı gıda denetimlerinin yayınlanması hakkında konuştu. Yumaklı, "Vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanan bu uygulamaya ilave olarak, işletme denetimlerinin takip edildiği Karekod Uygulamasını hayata geçirdik. 2025 yılında bu uygulamayı zorunlu hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Çanakkale'de tespit edildi! Tam 16 bin metrekareÇanakkale’de 2016 yılında hayata geçirilen ‘Hayalet Av Araçları ve Sucul İstilacı Türler Farkındalık Projesi’ kapsamında, bu yıl 13 lokasyondaki 500 bin metrekare alan taranarak 16 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı.
Denizlerde bu yıl 144 bin su ürünü denetlendiTarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince, bu yılın 11 ayında denizlerde 144 bin su ürünleri denetimi yapılarak 55 milyon lira idari para cezası kesildi.
'120 ülkeye ihracatımızı artırdık'TİM Başkanı Gültepe, "43 ülkede yüzde 50'nin, 96 ülkede yüzde 10'un üzerinde ihracat artışı kaydettik. Genel tabloda ise 120 ülkeye ihracatımızı artırdık." dedi.
Laboratuvarda üretildi: 'Mutant' Karadeniz alabalığıErzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Bayır ve ekibi tarafından Karadeniz alabalığının mutantı üretildi.
Bakan Kacır: Yüksek teknoloji ihracatımız 9 milyar doların üzerindeSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X'in sahibi milyarder Elon Musk'ın "Hala bu büyük insanlı projelerin gelecekte var olacağına inananlar var, halbuki gelecek drone'ların" şeklinde paylaşım yaptığını belirterek, "İşte Türkiye onun bahsettiği o geleceğin bir numaralı ülkesidir. Bugün dünyada insansız hava aracı pazarının yüzde 70'i Türkiye'de." dedi.
Karadeniz'in su ürünleri ihracat geliri yüzde 22 arttıKaradeniz'den 2024'ün ocak-ekim döneminde yapılan su ürünleri ihracatından elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 313 milyon 952 bin 250 dolara ulaştı.
"Küçük boydaki balıkları avlamayın" uyarısıSinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun, "Küçük balık yakalamak, küçük balık tüketmek, bu balıkları büyüdüğünde daha çok et vermiş, besili olarak avlamamızı engellemek demektir." dedi.
Hayvancılıkta verimlilik desteklerle artırılacakTürkiye küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvan varlığını verimli şekilde artırmaya odaklanırken, bu sayede et ithalatını ülkenin gündeminden alacak planlamalar yapıyor. Bütçe görüşmelerine göre, hayvancılık desteklerinin artacağı, aile işletmelerine pozitif ayrımcılık yapılacağı görülüyor.
6 yıl önce gemi yanaştırılan iskele karada kaldıTürkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nde 6 yıl öncesine kadar geminin yanaşıp yolcu aldığı iskele, suyun metrelerce uzağında kaldı.
Burası Türkiye'nin 5. büyük gölü: 6 yıl önce gemi yanaştırılan iskele karada kaldıTürkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan gölde 6 yıl öncesine kadar geminin yanaşıp yolcu aldığı iskele, suyun metrelerce uzağında kaldı. 60 yıldır bölgede yaşadığını dile getiren Zelkif Bektaş; "6 sene önce denizden büyük bir gemi getirdiler buraya. Düşünün şu anda o geminin bağlandığı yerde dikiliyoruz, su kalmadı." dedi.
İstanbul'a gelen Rus yolcuların valizinden çıktı, şaşkına çevirdi!İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekipleri, şüphelendiği bir yolcunun valizlerinde yaptığı aramalarda, ülkeye kaçak yolla sokulmak istenilen 5 bin adet büyük boy tıbbi sülük ele geçirildi. Yakalanan iki Rus yolcuya toplamda 2 milyon 624 bin 816 lira ceza yazıldı.
Liman çıkış belgelerine ilişkin esaslar düzenlendiYolcu gemileri ile kruvaziyer gemiler hariç gezi, spor ve eğlence amaçlı turizm faaliyetinde bulunan özel ve ticari yatlar ile diğer deniz turizmi araçlarına liman çıkış izni, seyir izin belgesiyle verilecek.
Yapay Resifler bir yılda 33 farklı deniz canlısına yuva olduAkçansa’nın, Marmara Adası Gündoğdu Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği iş birliğinde hayata geçirdiği ‘Marmara Adaları Yapay Resif Projesi’nde bir yıllık sürenin ardından ilk takip dalışı gerçekleştirilerek izleme raporu hazırlandı. 280 yapay resifin Marmara Denizi tabanına yerleştirildiği projenin ilk bulgularına göre resifler etrafında deniz yaşamı hareketlenmeye başlarken, geçen bir yıllık sürenin sonunda 10’u balık olmak üzere 33 farklı türün tespit edildiği açıklandı.
'Lüfer' 1200 liradan tezgahta yerini aldıÇanakkale'de av sezonunun başlamasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. "Denizlerin prensi" olarak bilinen lüfer, kilosu 1200 liradan tezgahta yerini aldı. Palamudun tanesi ise 150 liradan satılıyor.
Bakan Yumaklı'dan karekod mesajıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Gıda İşletmeleri Karekod Uygulaması'nı hayata geçirdik. 2025 yılında bu uygulamayı zorunlu hale getireceğiz. (ORKÖY projeleri) Bugüne kadar 284 bin aileye ve 236 kooperatif projesine günümüz fiyatlarıyla 30 milyar lira destek verdik" dedi.
Mezgitin kilosu 750 lirayı buldu; yarı fiyatına 'zehir' uyarısıAntalya'da 'pişirmeye hazır, kılçıksız mezgit' adı altında fileto hale getirilmiş balığın kilosunun 250-300 liradan satılması, 4 yıl önce yaşanan iddiaları gündeme getirdi. Mezgitin kilosunun 600-750 lira arasında olduğu, yarı fiyatına satılan bu balığın zehirli balon balığı olabileceği uyarısında bulunuldu.
Su Ürünleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.